ΛΑΡΙΣΑ

Σε αυξημένη ετοιμότητα λόγω του κινδύνου πυρκαγιών

σε-αυξημένη-ετοιμότητα-λόγω-του-κινδύ-417165

Πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας σήμερα Σάββατο 3 Αυγούστου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω υψηλού βαθμού επικινδυνότητας δασικών πυρκαγιών».

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενημέρωσε τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες καθώς και τους Δήμους ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ παράλληλα το Τμήμα Εκτάκτων Αναγκών και Συντήρησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας έθεσε τον στόλο οχημάτων και μηχανημάτων σε πλήρη ετοιμότητα.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Επιπλέον βάσει της εγκυκλίου 2195/2015 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αποφασίστηκε η προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δάση και περιοχές ειδικής προστασίας για σήμερα 03/08/2019 και για τις ώρες 12.00-21.00

Τηλέφωνο επικοινωνίας: Γρ. Πολιτικής Προστασίας 2413511300 & 2413511393.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου