ΤΟΠΙΚΑ

262 εκπαιδευτικοί σε… κινητικότητα -Ολα τα ονόματα

262-εκπαιδευτικοί-σε-κινητικότητα-ολα-417337

Ανακοινώθηκαν οι αποσπάσεις – Μάχη με τον χρόνο θα δώσουν Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια για τον υπολογισμό των κενών

Θετικό το ισοζύγιο για τη Μαγνησία, μετά την ανακοίνωση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών από το Υπουργείο Παιδείας ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Συνολικά 262 εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε… κινητικότητα, με 168 από εκείνους να έρχονται με απόσπαση στη Μαγνησία και 94 να φεύγουν από τον νομό προς άλλες περιοχές απόσπασης.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σε επίπεδο Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας απόσπαση προς τα σχολεία του νομού πήραν 53 εκπαιδευτικοί και αντίστοιχα από τη Μαγνησία προς άλλους νομούς αποσπάστηκαν 58 εκπαιδευτικοί. Μόλις μία απόσπαση προς το νομό έγινε στην ειδική αγωγή.

Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποσπώνται εξάλλου 103 εκπαιδευτικοί και φεύγουν 33.

Η ανακοίνωση των αποσπάσεων σηματοδοτεί την έναρξη αγώνα ταχύτητας για τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, που πλέον θα πρέπει να υπολογίσουν κενά και υπεραριθμίες και στη συνέχεια ανάλογα με τις ελλείψεις που υπάρχουν να ζητήσουν αναπληρωτές.

Η διαδικασία έχει καθυστερήσει έναν μήνα λόγω των εκλογών που προηγήθηκαν κι έτσι τα στελέχη των δύο διευθύνσεων θα πρέπει «τρέξουν» για τη διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών προκειμένου το νέο σχολικό έτος να ξεκινήσει με όσο το δυνατό λιγότερες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Δείτε ΕΔΩ τις αποσπάσεις που εγκρίθηκαν τόσο για την Πρωτοβάθμια, όσο και για τη Δευτεροβάθμια, γενική παιδεία και ειδική αγωγή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου