ΤΟΠΙΚΑ

Αυλαία χωρίς δυσκολίες για τους υποψήφιους

αυλαία-χωρίς-δυσκολίες-για-τους-υποψή-851206

Με σαφή, επίκαιρα και αναμενόμενα θέματα, σύμφωνα με τους περισσότερους υποψηφίους, η «πρεμιέρα» χθες των πανελλήνιων εξετάσεων για τους τελειόφοιτους και απόφοιτους των Γενικών Λυκείων.
Η πρώτη ημέρα των εξετάσεων, που ξεκίνησε με τη Νεοελληνική Γλώσσα, μάθημα-κλειδί για την πρόσβαση στις υψηλόβαθμες σχολές των Επιστημονικών Πεδίων, κύλησε ομαλά για τους 1.414 τελειόφοιτους των ημερήσιων Λυκείων της Μαγνησίας, που προσήλθαν χθες στο σύνολό τους εξεταστικά κέντρα για να διαγωνιστούν. Στα θρανία των εξεταστικών κέντρων κάθισαν για επανεξέταση 389 απόφοιτοι προηγούμενων ετών, καθώς 44 υποψήφιοι απουσίασαν από την εξεταστική διαδικασία.
«Σε μια εποχή με μεγάλο έλλειμμα ανθρωπιάς, έχει σημασία να οργανώνονται εκδηλώσεις, που βοηθούν όσους συνανθρώπους μας το έχουν ανάγκη. Να γράψετε ένα άρθρο στην εφημερίδα του σχολείου σας, όπου θα εξηγείτε γιατί πρέπει να στηρίζονται τέτοιες προσπάθειες. Παράλληλα, να αναφερθείτε στη συμβολή της παιδείας, στην καλλιέργεια της ανθρωπιστικής συνείδησης, ιδιαίτερα των νέων».
Αυτό ήταν το τρίτο ερώτημα του μαθήματος της νεοελληνικής γλώσσας, στην οποία διαγωνίστηκαν χθες πάνω από 90.000 υποψήφιοι για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Η άριστη απάντηση σ αυτό το ερώτημα παίρνει 50 μονάδες, οι δε υπόλοιπες πενήντα μονάδες, μοιράζονται τα ερωτήματα που σχετίζονται με την περίληψη του κειμένου, που είχε και πάλι ως θέμα τον ανθρωπισμό από το άρθρο του καθηγητή Πανεπιστημίου Μάριου Μπέγζου «Ο κοινωνισμός του ανθρωπισμού», που δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο του 2006 στο περιοδικό “Ευθύνη”.
Επίσης υπήρχαν ερωτήματα κρίσεως, που βαθμολογούνται από 5 έως 10 μονάδες.
Τα θέματα έφτασαν εγκαίρως και συγκεκριμένα στις 8.35 το πρωί. Δεν υπήρξαν διευκρινιστικές ερωτήσεις ή άλλα προβλήματα, κατανόησης και σαφήνειας.
Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Εξετάσεων Κ. Αλεξογιάννης ενημέρωσε ότι η αποστολή, αναπαραγωγή και διανομή των θεμάτων ολοκληρώθηκε έγκαιρα, χωρίς να παρατηρηθεί κανένα πρόβλημα. Διευκρινίσεις δεν ζητήθηκαν από κανένα εξεταστικό κέντρο της Μαγνησίας.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Εξετάσεων εύχεται σε όλους τους υποψηφίους καλή επιτυχία στις προσπάθειές τους και διαβεβαιώνει ότι έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων.
Οι εξετάσεις συνεχίζονται την προσεχή Τρίτη με τέσσερα μαθήματα, επίσης γενικής παιδείας: Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Ιστορία.
Σε αυτά τα μαθήματα διαγωνίζονται αύριο οι υποψήφιοι των Εσπερινών Λυκείων.
Η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων πέφτει στις 2 Ιουνίου με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, μάθημα επιλογής για όλες τις κατευθύνσεις.
Η υπουργός Παιδείας
«Θέλω να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά κουράγιο και δύναμη να αξιοποιήσουν τις γνώσεις που έχουν την ώρα που γίνονται οι εξετάσεις. Να μην έχουν καμία αγωνία, η ελληνική πολιτεία τους παρέσχε και θα τους παρέχει στο μέλλον όλες τις δυνατότητες για να μπορούν να αξιοποιήσουν τα ταλέντα τους, την ευφυΐα τους και τη δύναμη να ανοίξουν δρόμο για το μέλλον. Καλή επιτυχία» δήλωσε χθες η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου. Ο υφυπουργός Παιδείας Σπ. Ταλιαδούρος επισκέφθηκε το πρωί, το Λύκειο Παλαιού Ψυχικού και ευχήθηκε καλή επιτυχία στα παιδιά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου