ΤΟΠΙΚΑ

Καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά

καλοκαιρινές-δράσεις-για-παιδιά-418360

Ρεκόρ συμμετοχών στην πρωτοβουλία της Λέσχης Εργαζομένου Κοριτσιού Βόλου

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή παιδιών στο καλοκαιρινό πρόγραμμα δράσεων που θέσπισε από πέρυσι η Λέσχη Εργαζομένου Κοριτσιού Βόλου, με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Πέρυσι συμμετείχαν 55 παιδιά, τα οποία διπλασιάστηκαν φέτος, με περισσότερα από 100 παιδιά ηλικίας από 2 έως 12 ετών να συμμετέχουν στις καλοκαιρινές δραστηριότητες που θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Πολλά από τα παιδιά μόλις έκλεισαν τα σχολεία εντάχθηκαν στις δράσεις της Λέσχης Εργαζομένου Κοριτσιού, που διευρύνει διαρκώς το κοινωνικό έργο που επιτελεί. Η πρόεδρος της Λέσχης Εργαζομένου Κοριτσιού Βόλου Βίκυ Τσεκούρα κάνει λόγο για «διπλάσιες εγγραφές φέτος» ενώ υπογραμμίζει ότι «πολλοί γονείς δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους στη διάρκεια του καλοκαιριού, τις ώρες που εργάζονται, με αποτέλεσμα να σημειώνεται το αδιαχώρητο στα καλοκαιρινά μας τμήματα» είπε.

Το πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά υλοποιείται από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι, με την παρουσία γυμναστή, νηπιαγωγού, δύο μουσικών, ενός παιδαγωγού που ασχολείται με το θέατρο σκιών, ενώ στις καλοκαιρινές δημιουργικές δραστηριότητες περιλαμβάνεται και ο χορός.

«Υπάρχουν πολύ μεγάλες ανάγκες στη διάρκεια της θερινής περιόδου και πολλοί γονείς βρίσκονται σε απόγνωση και απευθύνονται στη Λέσχη προκειμένου να εξυπηρετηθούν» ανέφερε η κ. Τσεκούρα.

Στο μεταξύ, τα παιδιά που συμμετέχουν στο καλοκαιρινό πρόγραμμα είναι κατενθουσιασμένα και δίνουν το «παρών» με πολλή χαρά στις ευχάριστες δραστηριότητες που πραγματοποιούνται.

Παράλληλα υπάρχει ανάλογη ανταπόκριση και στα καλοκαιρινά μαθήματα εκμάθησης κλαρίνου, με παιδιά και ενήλικες να εκφράζουν την επιθυμία να ασχοληθούν με την ελληνική μουσική παράδοση.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου