ΤΟΠΙΚΑ

Ζωντανεύει η ελπίδα για τον 28χρονο Βολιώτη καρκινοπαθή

ζωντανεύει-η-ελπίδα-για-τον-28χρονο-βολι-418383

Συγκινητική η ανταπόκριση Βολιωτών και ομογενών στην έκκληση της Πενθεσίλεια για τη συγκέντρωση χρημάτων

Ζωντανεύει η ελπίδα για 28χρονο Βολιώτη καρκινοπαθή, που δίνει μάχη με την επάρατο νόσο. Η συγκινητική ανταπόκριση Βολιωτών, αλλά και ομογενών στην έκκληση της Πενθεσίλεια για τη συγκέντρωση χρημάτων αποδίδει καρπούς και επιδρά θετικά στην ψυχολογία τόσο του νεαρού Γιάνγκου, όσο και της οικογένειάς του που τον στηρίζει σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα που δίνει για τη ζωή.

Η Πενθεσίλεια είχε απευθύνει την πρώτη έκκληση για την οικονομική στήριξη της οικογένειας του Ιωάννη (Γιάνγκου) – Νικολάου Παλαμηδά από την πασαρέλα του Dare Social Fashion Show που διοργανώθηκε στα μέσα Ιουλίου για την υποστήριξη τριών ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Ενας από αυτούς ο 28χρονος Γιάνγκος ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο διαγνώστηκε με σπάνια μορφή καρκίνου. Τόσο σπάνια που είναι μόλις το τρίτο περιστατικό που καταγράφεται στην Ευρώπη και ελπίδες για την αντιμετώπισή του υπάρχουν μόνο σε ειδικό κέντρο θεραπείας στο μακρινό Ισραήλ.

Εδώ και δέκα μήνες ο 28χρονος δίνει άνιση μάχη για τη ζωή του και η ελπίδα «έσβηνε» μέρα με τη μέρα, μέχρι που μέσω της Πενθεσίλεια άρχισε και πάλι να ζωντανεύει. Το κόστος για την υποβολή του Γιάνγκου σε επέμβαση αγγίζει τις 60.000 ευρώ ενώ επιπλέον 40.000 ευρώ είναι τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής της οικογένειας στο Ισραήλ για να στηρίξουν τον 28χρονο, ο οποίος στο μεσοδιάστημα και μέχρι να συγκεντρωθούν τα χρήματα θα πρέπει να υποβάλλεται σε θερμοθεραπείες που συμβάλλουν στην καθυστέρηση της εξέλιξης της νόσου.

Η Πενθεσίλεια ανέλαβε εκστρατεία για την στήριξη του Γιάνγκου. Μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ απηύθυνε έκκληση για τη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό που απαιτείται για τη νοσηλεία του 28χρονου στην ειδική μονάδα στο Ισραήλ. Το δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ επί δύο εβδομάδες αναπαράγεται διαρκώς από χρήστες των social media και ήδη στον λογαριασμό της Πενθεσίλεια έχει συγκεντρωθεί ποσό ύψους 4.000 ευρώ περίπου το οποίο θα διατεθεί στην οικογένεια για να μπορέσει να υποβληθεί ο 28χρονος στην απαιτούμενη θερμοθεραπεία.

Το ποσό μπορεί να μην είναι μεγάλο και σίγουρα να μην αρκεί για την κάλυψη των εξόδων που απαιτούνται για το Ισραήλ. Η συγκινητική όμως ανταπόκριση του κόσμου, Βολιωτών και μη, αλλά και ομογενών, έχει δώσει ελπίδα στην οικογένεια και έχει επιδράσει θετικά στην ψυχολογία του Γιάνγκου που νιώθει συναγωνιστές του στη μάχη για τη ζωή δεκάδες πολίτες που προσέφεραν μικρότερα ή μεγαλύτερα ποσά.

Η προσπάθεια για τη συγκέντρωση των χρημάτων συνεχίζεται από την Πενθεσίλεια η οποία απευθύνει θερμές ευχαριστίες σε όσους συνέδραμαν οικονομικά στην προσπάθεια. Οσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν το απόθεμα της αγάπης τους για τον νεαρό Ιωάννη – Νικόλαο, μπορούν να καταθέσουν το χρηματικό ποσό που επιθυμούν στον Αρ. Λογαριασμού: TΡΑΠΕΖΑ Eurobank IBAN GR1102601590000840102406175 ΠΕΝΘΕΣΙΛΕΙΑ με την αιτιολογία: ΔΩΡΕΑ προς Ιωάννη – Νικόλαο Παλαμηδά.

Ο λογαριασμός της Πενθεσίλεια χρησιμοποιείται, σημειωτέον, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που θα επιτρέψουν την έκδοση ερανικού λογαριασμού από την οικογένεια. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί και ο ερανικός λογαριασμός της οικογένειας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου