ΑΛΜΥΡΟΣ

Κακόγουστος φαρσέρ έκανε την Πυροσβεστική να τρέχει

κακόγουστος-φαρσέρ-έκανε-την-πυροσβε-418578

Ανεγκέφαλος τηλεφώνησε στην Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου και ανέφερε ότι βυτιοφόρο με υγραέριο καίγεται στην εθνική

Συναγερμός χθες στις πυροσβεστικές υπηρεσίες του νομού Μαγνησίας, αλλά και στην Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου και την Αστυνομία μετά από τηλεφώνημα για φωτιά σε βυτιοφόρο στην εθνική.

Στις 4 το απόγευμα κινητοποιούνταν πυροσβεστικά οχήματα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Β’ ΒΙ.ΠΕ. για συμβάν που τελικά αποδείχτηκε κακόγουστη φάρσα.

Προφανώς ανεγκέφαλος ή πολίτης που δεν διέκρινε σωστά ενημέρωσε την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου για την πυρκαγιά χωρίς όμως να υπάρχει πραγματικό συμβάν με αποτέλεσμα να γίνει άσκοπη κινητοποίηση και μάλιστα εν μέσω θέρους με υψηλές θερμοκρασίες ενώ υπήρχε μεγάλη επικινδυνότητα για φωτιές.

Συγκεκριμένα οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι βυτιοφόρο που μετέφερε υγραέριο τυλιγόταν στις φλόγες ενώ βρισκόταν στην εθνική Αθηνών – Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα στο 268ο χλμ. της εθνικής που βρίσκεται μεταξύ των κόμβων Σούρπης και Αγ. Θεοδώρων στο ρεύμα προς Αθήνα.

Αμεσα κινητοποιήθηκαν για το συμβάν τρία πυροσβεστικά οχήματα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα, ενώ κλήσεις για ενισχύσεις έγιναν και στις πυροσβεστικές αρχές στον Βόλο και στη Β’ ΒΙ.ΠΕ. πέραν του οχήματος πυρόσβεσης της Αυτοκινητοδρόμου.

Μάλιστα, λόγω των πληροφοριών στο σημείο επρόκειτο να σπεύσει και ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού και βέβαια αστυνομικοί για να λάβουν μέτρα για την κίνηση, όταν τελικά αποδείχτηκε ότι κανένα αυτοκίνητο δεν καιγόταν, κανένα βυτιοφόρο με υγραέριο δεν τυλιγόταν στις φλόγες.

Τα οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δρυμώνα έφθασαν μέχρι τη διασταύρωση στις Ράχες προκειμένου να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο ότι μπορεί να υπήρχε όντως ένα τέτοιο συμβάν και κάποιος άνθρωπος να κινδύνευε.

Πουθενά όμως σε ολόκληρη τη διαδρομή δεν υπήρχε το παραμικρό, δεν υπήρχε φωτιά και πολύ περισσότερο ένα βυτιοφόρο όχημα που να καίγεται.

Οι πυροσβέστες διαπίστωσαν με ικανοποίηση ότι τελικά δεν υπήρχε εν εξελίξει ένα τόσο σοβαρό συμβάν αν και συνολικά είχαν κινητοποιηθεί τρία πυροσβεστικά οχήματα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα και ένα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου. Το όχημα που ετοιμαζόταν να ξεκινήσει από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Β’ ΒΙ.ΠΕ. τελικά έλαβε ενημέρωση ότι δεν υπήρχε περιστατικό ενώ ακολούθησε ακύρωση και για τις ενισχύσεις από την Αστυνομία και το Κέντρο Υγείας Αλμυρού.

Ωστόσο, οι πυροσβεστικές αρχές θα μπορούσε εκείνη τη στιγμή να χρειαζόταν να επέμβουν, να υπήρχε κάποιος υπαρκτός κίνδυνος.

Ο συναγερμός σήμανε για όλες τις πυροσβεστικές αρχές που λόγω των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών ήταν ούτως ή άλλως σε ετοιμότητα αλλά για να επέμβουν με στόχο να διασφαλίσουν ανθρώπινες περιουσίες και βεβαίως ζωές.

Δυστυχώς, όλη αυτή η τεράστια κινητοποίηση αποδείχτηκε ότι έγινε λόγω μίας κακόγουστης φάρσας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου