Επιχείρησε να εξαπατήσει την ΕΒΟΛ με πλαστά αποδεικτικά καταθέσεων

Τελευταία ενημέρωση: 2019-08-02, 09:21:28
Επιχείρησε να εξαπατήσει την ΕΒΟΛ με πλαστά αποδεικτικά καταθέσεων

Αποστέλλοντας πλαστά αποδεικτικά κατάθεσης χρημάτων άνδρας επιχείρησε να εξαπατήσει την τοπική συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ, για την αγορά μεγάλων ποσοτήτων τυριού Φέτας.

Συγκεκριμένα, άγνωστος -ως τώρα- άνδρας στις 25 Ιουλίου επικοινώνησε με την ΕΒΟΛ, προσποιήθηκε εκπρόσωπο εταιρείας, και παρήγγειλε 1.300 κιλά τυρί φέτα έναντι του ποσού των 8.500 ευρώ. Ο άνδρας μέσω email απέστειλε πλαστό αποδεικτικό κατάθεσης των χρημάτων και την παραγγελία παρέλαβε με το φορτηγό ιδιοκτησίας του ένας 57χρονος, κάτοικος Αθήνας.

Λίγες μέρες μετά, στις 31 Ιουλίου ο άγνωστος άνδρας παρήγγειλε άλλα 1.300 κιλά τυρί φέτα έναντι του ίδιου ποσού και με πλαστό αποδεικτικό κατάθεσης προσπάθησε και πάλι να εξαπατήσει την γαλακτοβιομηχανία. Ο 57χρονος εμφανίστηκε ξανά στο εργοστάσιο για να παραλάβει την ποσότητα τυριού.

Ωστόσο, στην συνέχεια από την ΕΒΟΛ έγινε αντιληπτή η απάτη και έγινε καταγγελία στην Αστυνομία. Χθες το μεσημέρι ο 57χρονος συνελήφθη κατά την παραλαβή του εμπορεύματος, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο συνεταιρισμό.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου διενεργείται προανάκριση, καθώς και έρευνες για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση του άνδρα που προσποιήθηκε τον εκπρόσωπο εταιρείας.

Σχόλια
Απάτη.
Δεν έπρεπε τόσο μεγάλη επιχείρηση, σημερινή εποχή,α να πέσει σε παγίδα. Δεν κάνουν επαλήθευση των καταθέσεων; Πώς παρέδωσαν το εμπόρευμα χωρίςνα γίνει επαλήθευση κατάθεσης των χρημάτων! Φέρουν μεγάλη ευθύνη οι υπεύθυνοι της επιχείρησης επί των συναλλαγών. Δεν έχουν την απαιτούμενη εκπαίδευση. Πρέπει να περάσουν από σεμινάρια. Θα την ρίξουν στα βράχια την επιχείρηση και δεν θα σηκώσει ποτέ κεφάλι. Συμπολίτης μας γαλατοέμπορος έστειλε το εμπόρευμα στην Αθήνα και ο Ααθηναίος ζήτησε και 500.000 πεντακόσιες χιλιάδες δραχμές μετρητά. Ούτε το εμπόρευμα πληρώθηκε και ούτε τα μετρητά επεστράφησν. Έκλεισε η επιχείρηση και έμειναν και οι κτηνοτρόφοι απλήρωτοι. Ο ένας εκ των συνεταίρων πάνω στο χρόνο , δεν άντεξε την καταστροφή.
Σούλιος Οδυσσέας - 2019-08-03 08:12:33
Αποστολή σχολίου
3
+
2
=