ΤΟΠΙΚΑ

Αη Γιάννης: Συναγερμός για φωτιά κοντά σε δεξαμενή πετρελαίου

αη-γιάννης-συναγερμός-για-φωτιά-κοντά-419733

Συναγερμός σήμανε σήμερα το απόγευμα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία τόσο στο Πήλιο, όσο και στον Βόλο μετά από εκδήλωση φωτιάς σε υπόγειο σπιτιού στον Αη Γιάννη.

Σε εξέλιξη βρίσκονταν από τις 5.45 το απόγευμα μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής στην περιοχή, και με την συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ζαγοράς, καθώς η φωτιά είχε εκδηλωθεί σε σημείο όπου κοντά βρίσκονται μία δεξαμενή πετρελαίου και ένα μεγάλο δοχείο, το οποίο ήταν γεμάτο πετρέλαιο.

Με την έλευση της Πυροσβεστικής, η περιοχή γύρω από σπίτι αποκλείστηκε, ενώ στο σημείο κατέφτασαν επιπλέον οχήματα και πυροσβέστες για να ενισχύσουν τις υπάρχουσες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σπίτι βρίσκεται κοντά στη ξενοδοχείο “ΕΔΕΜ”, σε δασική περιοχή του Αη Γιάννη, ενώ οι ένοικοί του απομακρύνθηκαν έγκαιρα και δεν κινδύνεψε κάπιος.

Με συνεχείς ρίξεις αφρού οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να περιορίσουν την φωτιά πριν επεκταθεί σε διπλανές κατοικίες και τελικά η πυρκαγιά κατασβήστηκε γύρω στις 9 το βράδυ, Οι πυροσβέστες συνεχίζουν να κάνουν ενέργειες για λόγους πρόληψης. Η φωτιά κατέκαψε αντικείμενα αξίας 3.000 ευρώ, ενώ για τα αίτια που την προκάλεσαν διενεργείται προανάκριση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου