ΤΟΠΙΚΑ

Διάκριση Βολιώτη γιατρού

διάκριση-βολιώτη-γιατρού-420033

Στον Γιώργο Κοντογεώργο το χρυσό μετάλλιο της διεθνούς ακαδημίας παθολογικής ανατομικής

Μία ακόμη διεθνής διάκριση εγγράφεται στο βιογραφικό του πολυτάλαντου γιατρού και συνθέτη Γιώργου Κοντογεώργου, ο οποίος ζει μόνιμα στην Αγριά και κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων της παθολογικής ανατομικής. Συγκεκριμένα, του απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο της διεθνούς ακαδημίας παθολογικής ανατομικής, που απονέμεται ως αναγνώριση της εκπαιδευτικής δραστηριότητας και της επιστημονικής δραστηριότητας στην έρευνα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το βραβείο απονεμήθηκε στο business meeting του διεθνούς συμβουλίου της διεθνούς ακαδημίας παθολογικής ανατομικής που πραγματοποιήθηκε στην Ιορδανία, παρουσία επιστημόνων του ιατρικού χώρου από όλο τον κόσμο. Το συγκεκριμένο βραβείο έχει επιδοθεί σε λιγότερους από 50 παθολογοανατόμους σε όλο τον κόσμο και είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι έχει απονεμηθεί σε επιστήμονα που ζει στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κοντογεώργος διετέλεσε μέχρι πρότινος πρόεδρος της διεθνούς ακαδημίας παθολογικής ανατομικής κι όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ «αποτελεί αναγνώριση των δραστηριοτήτων μου. Είχα ταξιδέψει πάρα πολύ σε τρίτες χώρες όπως Πακιστάν, Βιετνάμ, Καμπότζη, Μαδαγασκάρη, Μπαλί και ενθάρρυνα τους παθολογοανατόμους στο έργο τους».

Ο κάτοχος του βραβείου «Γεώργιος Παπανικολάου» και ιδρυτής του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου, που λειτουργεί στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, έχει πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του και δεκάδες βραβεία, που υπογραμμίζουν το σημαντικό επιστημονικό του έργο.

Κατέχει την 5η θέση «μεταξύ των 100 πλέον επιφανών παθολογοανατόμων» στην «Top 100 Power List», σύμφωνα με την κατάταξη του περιοδικού «The Pathologist» μετά από δημοσκόπηση το 2015, ενώ συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των «100 σημαντικότερων, λαμπρότερων και ισχυρότερων υποστηρικτών της παθολογικής ανατομικής», επίσης σύμφωνα δημοσκόπηση του περιοδικού «The Pathologist» που πραγματοποιήθηκε το 2018.

Υπηρέτησε για 26 χρόνια ως διευθυντής του Τμήματος Παθολογικής Ανατομικής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς» και διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Ογκων Υποφύσεως. Διατέλεσε συνεργάτης ερευνητής στο Εργαστήριο Ιστολογίας, ενώ είναι επιστημονικός συνεργάτης της Παθολογικής Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1994 που εξελέγη επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο του Καναδά και η ακαδημαϊκή του θέση του ανανεώνεται ετησίως.

Διεθνές κέντρο η Αγριά

Λόγω της αφοσίωσης και ενεργού συμμετοχής του στην έρευνα και διαγνωστική της παθολογικής ανατομικής των ενδοκρινών αδένων και της νευροπαθολογίας, είναι ενεργό μέλος πολλών διεθνών επιστημονικών εταιρειών. Εχει λάβει μέρος ως πρέσβης καλής θέλησης της IAP στο πρόγραμμα επισκέπτη καθηγητού, που απευθύνεται σε χώρες, οι οποίες υστερούν εκπαιδευτικά στην παθολογική ανατομική, με επισκέψεις στην Τουρκία και στη Γεωργία (Μάιος και Σεπτέμβριος 2013 αντίστοιχα). Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του έδωσε διαλέξεις, μαθήματα, σεμινάρια ιστολογικών περιπτώσεων και συμβουλευτικές γνώμες, καλύπτοντας τα θέματα παθολογικής ανατομικής των ενδοκρινών αδένων και νευροπαθολογίας.

Με τη δράση του έχει αναγάγει σε διεθνές επιστημονικό κέντρο την Αγριά, όπου διοργανώνει μεγάλο ιατρικό συνέδριο την τελευταία διετία, προσκαλώντας κορυφαίους επιστήμονες από όλο τον κόσμο.

Το διεθνές συνέδριο, που ο ίδιος ονομάζει Intensive course, αφιερώνεται κάθε χρονιά σε ένα ειδικό αντικείμενο. Πέρσι είχε ως αντικείμενο τους όγκους του ουρογεννητικού συστήματος του άρρενος και του μαστού. Η φετινή διοργάνωση είχε ως θέμα τους όγκους του γαστρεντερολογικού και η επόμενη που προγραμματίζεται τον Μάιο του 2020 έχει ως επίκεντρο τους όγκους της κεφαλής του τραχήλου.

«Σε κάθε διοργάνωση καλώ τους πλέον αναγνωρισμένους παθολογοανατόμους από όλο τον κόσμο και έρχονται στην Αγριά» αναφέρει ο ίδιος. Εχει γίνει ένα κέντρο του κόσμου η Αγριά μέσω της συγκεκριμένης διοργάνωσης που έχει λάβει διεθνή διάσταση και σύμφωνα με τον εμπνευστή της «είναι η παράδοση της μετάβασης της ιατρικής γνώσης από τον Κένταυρο Χείρωνα στον Ασκληπιό, ο οποίος ήταν ο πατέρας της ιατρικής και προς όλους τους επερχόμενους».

Συνθετική δράση

Αναγνωρισμένο διεθνώς είναι το έργο και η προσφορά του πολυβραβευμένου ιατρού και συνθέτη Γιώργου Κοντογεώργου, ο οποίος σφράγισε με την ευαισθησία του την εποχή του νέου κύματος, αναπτύσσοντας παράλληλα σημαντική ερευνητική δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η επιστημονική του δραστηριότητα συνεχίζεται παράλληλα με το συνθετικό του έργο που είναι γνωστό διεθνώς. Τελευταίο συνθετικό επίτευγμα του Γιώργου Κοντογεώργου είναι το καινούργιο του cd με τον τίτλο «Dancing with Centaurs», είναι εμπνευσμένο από τους Κενταύρους του Πηλίου και κυκλοφορεί επίσημα στις 9 Αυγούστου από τη δισκογραφική εταιρία «ΝΑΧΟΣ» σε όλο τον κόσμο.

Σολίστ είναι ο σαξοφωνίστας Στάθης Μαυρομμάτης και η πιανίστα Χριστίνα Παντελή, ενώ μετέχουν και τα έγχορδα από την ορχήστρα των χρωμάτων υπό την διεύθυνση του μαέστρου Μίλτου Λογιάδη.

Ο συνθέτης ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι είναι σημαντική στιγμή για τον ίδιο η διεθνής δισκογραφική κυκλοφορία του συγκεκριμένου έργου που παρουσιάστηκε στο Πορφυρογένειο της Αγριάς και θα «ταξιδέψει» σε όλο τον κόσμο, με μια σπουδαία και διεθνώς αναγνωρισμένη δισκογραφική εταιρεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου