ΤΟΠΙΚΑ

Και 5ο κατασχετήριο από την ΕΡΓΗΛ

και-5ο-κατασχετήριο-από-την-εργηλ-420316

Αυτή τη φορά προσπαθεί να κατασχέσει την εγγυητική επιταγή του ΕΝΙΠΕΑ, που έχει κηρυχθεί έκπτωτος

Και νέο, πέμπτο στη σειρά, κατασχετήριο απέστειλε η ΕΡΓΗΛ προς τη ΔΕΥΑΜΒ, μόλις την περασμένη εβδομάδα. Η εταιρεία αυτή τη φορά προσπαθήσει να «χτυπήσει» εγγυητική επιστολή, αν καταπέσει, του ΕΝΙΠΕΑ, που έχει κηρυχθεί έκπτωτος για το έργο της αντικατάστασης και εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης σε Βόλο και Ν. Ιωνία.

Είναι η πέμπτη κατά σειρά κατάσχεση που επιχειρεί η ΕΡΓΗΛ έναντι της ΔΕΥΑΜΒ, από την οποία επιχειρεί να εισπράξει συνολικό ποσό 9,2 εκατ. ευρώ που της επιδίκασε ο Αρειος Πάγος από το καλοκαίρι του 2014 για το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, το οποίο όμως δεν ολοκλήρωσε με βάση τη μελέτη.

Συνολικά έως σήμερα η ΕΡΓΗΛ έχει πετύχει κατάσχεση συνολικού ποσού σχεδόν 5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ κατέσχεσε μόλις τον περασμένο Μάιο.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν διαθέσιμα για να επιχειρήσει κατάσχεσή τους. Αποφάσισε λοιπόν να καταθέσει κατασχετήριο εις χείρας τρίτων μέσω τράπεζας σε περίπτωση που καταπέσει η εγγυητική επιστολή που είχε υποβάλει ο ΕΝΙΠΕΑΣ στο πλαίσιο της ανάληψης του έργου εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης που ξεκίνησε και σταμάτησε στη Ν. Ιωνία.

Ηδη από τη ΔΕΥΑΜΒ ζητήθηκε προσωρινή διαταγή κατά της κατάσχεσης, το δικαστήριο όμως απέρριψε το προσωρινό αίτημα και όρισε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 19 Νοεμβρίου. Η ΔΕΥΑΜΒ θα επιχειρήσει την επίσπευση εκδίκασης της υπόθεσης για την προστασία των χρημάτων της εγγυητικής, καθώς ήδη έχει προχωρήσει σε έκπτωση του ΕΝΙΠΕΑ, ο οποίος είχε αναλάβει το έργο αντικατάστασης, ζωνοποίησης και αυτοματοποίησης του δικτύου ύδρευσης, προϋπολογισμού 13,3 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΝΙΠΕΑΣ κηρύχθηκε έκπτωτος δεδομένου ότι οι εργασίες δεν εξελίσσονταν βάσει χρονοδιαγραμμάτων, αντιθέτως μάλιστα σύμφωνα με το υπουργείο υπήρξαν σοβαρές καθυστερήσεις σε βαθμό που η εταιρεία να μην έχει καλύψει το ποσό της ληφθείσας προκαταβολής 240.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι μέχρι να κλείσει τους «λογαριασμούς» της με τον ΕΝΙΠΕΑ η ΔΕΥΑΜΒ έχει ήδη αποστείλει πρόσκληση στον δεύτερο και τρίτο μειοδότη του διαγωνισμού του έργου προκειμένου να αναλάβει την ολοκλήρωσή του.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου