ΤΟΠΙΚΑ

Αναζητούν δροσιά στην πόλη οι Βολιώτες

αναζητούν-δροσιά-στην-πόλη-οι-βολιώτε-421748

Αυξημένη κατά 20% η κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Με ένα μπουκάλι παγωμένο νερό στο χέρι κυκλοφορούν στην πόλη ντόπιοι και επισκέπτες, ανεβάζοντας κατακόρυφα την κατανάλωση σε ποσοστό 20% τουλάχιστον, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις υψηλές θερμοκρασίες που προκαλούν ασφυκτικό κλοιό στο τέλος Ιουλίου. Οι δρόμοι της πόλης αδειάζουν τις πιο θερμές ώρες της ημέρας, με την κατανάλωση νερού να απογειώνεται, όσο ακολουθεί ανοδική πορεία ο υδράργυρος.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τα ψυγεία των περιπτέρων γεμίζουν διαρκώς, προκειμένου να καλυφθεί η μεγάλη ζήτηση, που σημειώνεται τις τελευταίες μέρες, με τις κάβες και τις επιχειρήσεις τροφοδοσίας να βρίσκονται υπ’ ατμόν.

Νερό, αναψυκτικά, χυμοί και μπίρες έχουν την τιμητική τους, με τους Βολιώτες και τους κατοίκους της Μαγνησίας γενικότερα να αναζητούν δροσιά σε καφέ, είτε στην καρδιά της πόλης, είτε σε περιφερειακά σημεία, εφόσον δεν έχουν τη δυνατότητα για καλοκαιρινές διακοπές σε κάποιο τουριστικό θέρετρο.

«Καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες σε εμφιαλωμένο νερό και κρύο τσάι τις μέρες που επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Απόστολος Οροκλός, ιδιοκτήτης κεντρικού περιπτέρου. Ο ίδιος κάνει λόγο για πολύ μεγάλη ζήτηση, που μεταφράζεται καθημερινά στην πώληση 40 περίπου μικρών μπουκαλιών νερού και άλλων δροσερών χυμών ή αναψυκτικών από το περίπτερό του. «Στη διάρκεια του χειμώνα προμηθευόμαστε μια φορά την εβδομάδα τα αναγκαία από την κάβα και το καλοκαίρι σε καθημερινή βάση» παρατηρεί, για να προσθέσει ότι από το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα, τις ώρες που επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, η κίνηση μειώνεται κατακόρυφα.

Η αύξηση είναι έντονη το τελευταίο διάστημα, κυρίως στις πωλήσεις νερού και αναψυκτικών, όπως αναφέρουν επαγγελματίες που ασχολούνται με τον εφοδιασμό επιχειρήσεων εστίασης, ενώ προσθέτουν ότι οι παραγγελίες έρχονται από όλη τη Μαγνησία.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και τα μάρκετ, με τους καταναλωτές να αγοράζουν σακούλες με νερά, αναψυκτικά και μπίρες σε τακτική βάση, τουλάχιστον πιο συχνά σε σύγκριση με τη χειμερινή περίοδο.

Οπως αναφέρουν επαγγελματίες του κλάδου, οι ποσότητες παγωμένης μπίρας, που προμηθεύονται οι καταναλωτές, είναι πολλαπλάσιες σε σύγκριση με το νερό και τα αναψυκτικά σε ορισμένες περιπτώσεις.

Αναζητούν δροσιά στην πόλη

Οαση δροσιάς για δεκάδες Βολιώτες, αλλά και επισκέπτες τα καφέ και τα αναψυκτήρια της πόλης, με τους επαγγελματίες να διατηρούν διαρκώς γεμάτα τα ψυγεία για να καλύπτονται οι ανάγκες των καταναλωτών.

«Η ζέστη ευνοεί την έξοδο στις παραλίες κι όχι στο κέντρο της πόλης» αναφέρει ο Βασίλης Τζελέπης, ιδιοκτήτης κεντρικού καφέ, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «δεν αυξάνονται οι παραγγελίες όταν επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες. Ειδικά τις θερμές ώρες της ημέρας νεκρώνει η αγορά», προσθέτει. Η κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού αυξάνεται κατακόρυφα, με τον ίδιο να εκτιμά ότι σε ημερήσια βάση διαθέτει περισσότερα από 80 μπουκαλάκια, όταν επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες.

Για αυξημένη ζήτηση παγωμένου καφέ και αναψυκτικών κάνει λόγο και ο ιδιοκτήτης καφέ Βαγγέλης Χρυσάνθης, ο οποίος υπολογίζει ότι σε καθημερινή βάση διαθέτει 30 περίπου μπουκάλια του λίτρου με παγωμένο νερό φίλτρου στους θαμώνες του καφέ που διατηρεί. Η κίνηση τις ζεστές ώρες της ημέρας μειώνεται στο κατακόρυφο, ενώ όπως υπογραμμίζει παράλληλα αρκετοί είναι εκείνοι που δεν φεύγουν από την πόλη στη διάρκεια του καλοκαιριού και αναζητούν δροσιά σε καφέ και καταστήματα εστίασης.

Ανάλογη εικόνα μεταφέρει ο Χρήστος Γεωργουλόπουλος, ιδιοκτήτης κεντρικού αναψυκτηρίου, ο οποίος σημειώνει, ωστόσο, ότι είναι μικρότερη η κίνηση σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια. «Βλέπουμε λιγότερους τουρίστες να κυκλοφορούν στην αγορά, που αδειάζει από το μεσημέρι μέχρι νωρίς το απόγευμα, ενώ τα πρωινά ο κόσμος βρίσκεται στις παραλίες» υπογραμμίζει. Ο ανεφοδιασμός της επιχείρησης με εμφιαλωμένο νερό, χυμούς και αναψυκτικά πραγματοποιείται ανά δεύτερη μέρα για να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση, παρά το γεγονός ότι στο τέλος της εβδομάδας η αγορά νεκρώνει, περιορίζοντας σημαντικά και την κίνηση των επιχειρήσεων στην πόλη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου