ΤΟΠΙΚΑ

Ενδιαφέρον τουριστών για τα μονοπάτια Πηλίου και εκδηλώσεις

ενδιαφέρον-τουριστών-για-τα-μονοπάτι-421774

Σε 890 υπολογίζονται οι ξένοι τουρίστες, που επισκέφτηκαν το Info Center του Δήμου Βόλου

Αυξητική τάση της τάξης του 20% καταγράφεται στη ροή ξένων τουριστών στο Info Center του Δήμου Βόλου, με 890 άτομα να το επισκέπτονται από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα.

Οι επισκέπτες είναι Γάλλοι, Αγγλοι, Ισραηλινοί και διαφόρων ακόμη εθνικοτήτων, που αναζητούν πληροφορίες για την περιοχή, τους προορισμούς, τα μονοπάτια, τα δρομολόγια, τις φυσικές ομορφιές και παράλληλα τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται το καλοκαίρι αλλά και στη διάρκεια του χρόνου.

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Βόλου έχουν εξυπηρετήσει 3.080 άτομα, επιβάτες κρουαζιερόπλοιων στο ίδιο διάστημα, ενώ παράλληλα έχουν διανεμηθεί 19.000 έντυπα του Δήμου Βόλου, χάρτες, ταξιδιωτικοί οδηγοί, πληροφορίες για την Αργώ, σε συνέδρια και εκθέσεις.

Σε κάθε άφιξη κρουαζιερόπλοιου εργαζόμενοι του Τμήματος Τουρισμού δίνουν το «παρών» στην υποδοχή, διανέμοντας στους επιβάτες έντυπο υλικό, που διευκολύνει την περιήγησή τους στην πόλη, την περιοχή και τα αξιοθέατα.

Τα σχόλια των ξένων τουριστών είναι θετικά και όπως αναφέρουν εργαζόμενοι στο Τμήμα Τουρισμού είναι ιδιαίτερα ελκυστική η εικόνα της πόλης στους ξένους τουρίστες, οι οποίοι θέλουν να γνωρίσουν και άλλες περιοχές του Πηλίου και της Μαγνησίας και αρκετοί ζητούν να περιηγηθούν στα μονοπάτια, πολλά από τα οποία κουβαλούν ιστορία αιώνων.

Η επισκεψιμότητα των ξένων τουριστών στο Info Center είναι καθημερινή και σημειώνει, όπως προαναφέρθηκε, αυξητική τάση στη διάρκεια της χρονιάς, με έμφαση, όπως είναι φυσικό, τη θερινή περίοδο.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου