ΤΟΠΙΚΑ

Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων: Συσκευές που αυξάνουν τον λογαριασμό ρεύματος

σύνδεσμος-ηλεκτρολόγων-συσκευές-που-422190

Ενημέρωση για τις ηλεκτρικές συσκευές που καταναλώνουν πολλή ενέργεια με συνέπεια να “φουσκώνουν” τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν για κάθε μία περίπτωση, δίνει ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Νομού Μαγνησίας.

Αναλυτικά από τον Σύνδεσμο επισημαίνονται τα εξής:

“Καθημερινά χρησιμοποιούμε συσκευές στο σπίτι και τη δουλειά που καταναλώνουν πολλή ενέργεια και ίσως δεν το γνωρίζουμε, με αποτέλεσμα να λαμβάνουμε αυξημένους τους λογαριασμούς ρεύματος.

Στο σύνολο τους οι ηλεκτρικές συσκευές, όπως το ψυγείο, το πλυντήριο ή το πιστολάκι, καταναλώνουν αρκετή ενέργεια ιδιαίτερα όταν είναι παλιές. Σε αυτές τις περιπτώσεις η λύση είναι αντικατάσταση των παλαιών συσκευών με καινούργιες. Στην περίπτωση του πλυντηρίου προτιμείστε εκείνα με την πόρτα μπροστά που καταναλώνουν τη μισή ενέργεια από εκείνα με την πόρτα στο επάνω μέρος. Επίσης, συσκευές όπως τηλεοράσεις, υπολογιστές και κινητά σε κατάσταση φόρτισης πρέπει να κλείνουν όταν δεν χρησιμοποιούνται. Ο φούρνος καταναλώνει πολλή ενέργεια, οπότε μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε μια ψηστιέρα στις περιπτώσεις που μπορείτε.

Ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο λόγω υψηλών θερμοκρασιών, όλοι χρησιμοποιούμε πολλές ώρες το κλιματιστικό το οποίο καταναλώνει πολύ ρεύμα και γι’ αυτό γίνονται διακοπές ρεύματος. Τα κλιματιστικά τύπου inverter έχουν μικρότερη κατανάλωση, όπως και οι ανεμιστήρες. Ο θερμοσίφωνας επίσης, είναι μια συσκευή με υψηλή κατανάλωση ρεύματος ανάλογα με τη χρήση του φυσικά, οπότε αν έχουμε τη δυνατότητα πιο οικονομική είναι η χρήση ηλιακού θερμοσίφωνα.

Μην ξεχνάτε το οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση – μειωμένο νυχτερινό, το οποίο ισχύει έως 31 Οκτωβρίου 2019 με συνεχές ωράριο από τις 23:00 έως τις 07:00.

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Νομού Μαγνησίας επισημαίνει σε κάθε περίπτωση τη συνεργασία μόνο με αδειούχους Ηλεκτρολόγους Εγκαταστάτες Μέλη του Συνδέσμου! Μόνο οι αδειούχοι Ηλεκτρολόγοι Εγκαταστάτες μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των καταναλωτών! Ζητήστε την επίδειξη της επαγγελματικής άδειας! Βρείτε τα Μέλη του Συνδέσμου μας στο τελευταίο φύλλο του τοπικού τύπου και στην ιστοσελίδα μας www.sehmagnisias.gr”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου