ΤΟΠΙΚΑ

Τελεσίγραφο για το προσωπικό στο Πράσινο

τελεσίγραφο-για-το-προσωπικό-στο-πράσ-851206

 

Είναι κοινός τόπος πλέον ότι η καθαριότητα στο Βόλο, όπως και το πράσινο, πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Η δικαιολογία της Δημοτικής Αρχής είναι ότι το προσωπικό της δεν είναι αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες της υπηρεσίας, κάνοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι οι 106 προσλήψεις που πρόκειται να γίνουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες στην καθαριότητα, με οκτάμηνες συμβάσεις μέσω ΑΣΕΠ, θα βελτιώσουν θεαματικά την εικόνα.

Δεν είναι όμως μόνον το προσωπικό που είναι λίγο. Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι και το υπάρχον προσωπικό δεν προσφέρει εκείνα που μπορεί Κάποιοι κάνουν λόγο για λευκή απεργία λόγω των περικοπών στο μισθό τους ένεκα μνημονίου και κάποιοι άλλοι για αδιαφορία που είναι πλέον καθεστώς εδώ και χρόνια. Δεν είναι τυχαίο ότι καθημερινές είναι οι διαμαρτυρίες τόσο στο Δήμο, όσο και στις εφημερίδες, από πολίτες που καταγγέλλουν ανάλογα περιστατικά.

«Στο πράσινο όντως υπάρχει πρόβλημα με το προσωπικό, παραδέχεται ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πρασίνου Μπ. Τσαμπάζης. Σε αλλεπάλληλους ελέγχους μου έχω διαπιστώσει και εγώ ότι το προσωπικό δεν εργάζεται όσο μπορεί και πρέπει να εργάζεται». Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Βόλου σε έλεγχο που έκανε στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου το προσωπικό αντί να είναι στη θέση του από τις 6 το πρωί που ξεκινά το ωράριό του, δεν είχε εμφανιστεί μέχρι τις 8.30 το πρωί, ενώ σε άλλη έφοδό του, όπως σημειώνει, το συνεργείο πρασίνου που είναι επιφορτισμένο με την Πλατεία Ελευθερίας βρέθηκε στις 6.30 το πρωί να πίνει τον καφέ του στα παγκάκια της πλατείας. Ο Αντιδήμαρχος Βόλου προαναγγέλλει μάλιστα ότι σήμερα για πολλούς εργαζόμενους της υπηρεσίας Πρασίνου του πρώην Δήμου Βόλου θα είναι η τελευταία ευκαιρία. Από εκεί και πέρα, όπως λέει, για όσους συνεχίσουν την ίδια τακτική, θα ενεργοποιηθούν οι προβλεπόμενες από το Δημοτικό Κώδικα πειθαρχικές κυρώσεις.

Ισχύει το ίδιο και για τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα; Όχι, λέει ο κ. Τσαμπάζης. Τα όποια προβλήματα στην καθαριότητα, όπως σημειώνει, εντοπίζονται σε ορισμένους οδοκαθαριστές όσον αφορά στην τήρηση του ωραρίου τους. Έχω καλέσει ορισμένους από αυτούς αύριο προκειμένου να τους επισημάνω τα προβλήματα που έχω εντοπίσει και να τους κάνω αυστηρές συστάσεις.

Ξεχάστε το φετινό καλοκαίρι

Εξάλλου ενώ βρισκόμαστε ακόμη στη μέση του καλοκαιριού δεν έχουν έλθει στο Δήμο Βόλου οι πιστώσεις για την πυροπροστασία. Όπως λέει αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μπ. Τσαμπάζης το ποσό που αναλογεί στο Δήμο Βόλου προσεγγίζει τα 150.000 ευρώ. Ακόμη και σήμερα να έλθουν, όπως λέει, οι πιστώσεις, θα απαιτηθεί ένας και πλέον μήνας προκειμένου να γίνει ο διαγωνισμός. Μέχρι τότε όλος ο Δήμος όπως καταλήγει, θα είναι μία πυριτιδαποθήκη…

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου