ΤΟΠΙΚΑ

Αγοραστός κατά Επιτροπής Πολιτών: Λέμε όχι στα κακέκτυπα ακτιβισμού με ιδιοτελή συμφέροντα

αγοραστός-κατά-επιτροπής-πολιτών-λέμ-422891

«Εμείς σεβόμαστε τον ακτιβισμό γιατί πολλές φορές τον έχουμε χρησιμοποιήσει στην πολιτική προς όφελος των πολιτών αλλά όχι τα κακέκτυπα ακτιβισμού. Όχι τον ακτιβισμό με ιδιοτελή συμφέροντα και για να δημιουργήσουμε κοινωνική σύγχυση. Όχι τον ακτιβισμό απειλητικής ετερότητας για να βρίσκουμε εχθρούς να καλύπτουμε τις αδυναμίες μας. Όχι να στρέψουμε την κοινωνία απέναντι στην κοινωνία και τον άνθρωπο απέναντι στον άνθρωπο δημιουργώντας κοινωνικό αυτοματισμό. Εμείς κάνουμε όλους τους ελέγχους και δεν υπάρχουν προβλήματα άσχετα ότι μπορεί να έχουμε διαφορετική άποψη για τα καύσιμα», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός αναφερόμενος στα επεισόδια που προκάλεσαν την περασμένη Παρασκευή μέλη της Επιτροπής Πολιτών Βόλου κατά της καύσης RDF στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Ο κ. Αγοραστός σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, επεσήμανε μεταξύ άλλων για την καύση εναλλακτικών καυσίμων πως «Εμείς έχουμε καθαρό λόγο και συνείδηση» και ξεκαθάρισε ότι «εμείς ουδέποτε γνωμοδοτήσαμε για RDF το 2013. Οι πρόσθετοι κωδικοί εναλλακτικών καυσίμων μπήκαν στην ΑΕΠΟ από τον πρώην υφυπουργό Σωκράτη Φάμελλο».

Αναφερόμενος στους τρόπους διαμαρτυρίας της Επιτροπής Πολιτών και ειδικότερα στις διαμαρτυρίες που πραγματοποιούνται προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Περιφερειάρχης σημείωσε πως: «κάτι δεν πάει καλά. Απευθύνομαι σε όλο τον κόσμο. Γιατί έρχονται και διαμαρτύρονται στο σπίτι τους που είναι η περιφέρεια που είμαστε οι μοναδικοί που τους ακούσαμε και κάναμε τόσες μετρήσεις;».

Ακόμη διερωτήθηκε: «Γιατί έρχονται εδώ ενώ έπρεπε να πάνε τόσο καιρό στα υπουργεία; Έχουν λάθος κατεύθυνση; Το παραδεχτήκαν εδώ ότι δεν είστε εσείς υπεύθυνοι να το αλλάξετε και δεν μπορείτε να κλείσετε την ΑΓΕΤ. Γιατί βγαίνουν με ανακοινώσεις ρίχνοντας λάσπη κλείστε την ΑΓΕΤ; Με ποιο Νόμο με ποια διαδικασία; Άρα κάτι άλλο συμβαίνει. Εκτός αν έχουν πάθει παροδική σφαιρική αμνησία».

Συνεχείς οι έλεγχοι

Τέλος ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο έργο των υπηρεσιών και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι κάνουν ελέγχους και κάθε μέρα πρωί – μεσημέρι- βράδυ και τις Κυριακές.

«Κάνουμε μετρήσεις παντού δεν μας δείχνουν κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που λένε και οι υπηρεσίες μας και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ελέγχους», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Περιφερειάρχης και επισήμανε για τους εργαζόμενους: «Σηκώνονται στις 3 το βράδυ και πάνε και κάνουν ελέγχους στα εργοστάσια και άλλοι δεν μπορούν να πάνε μέχρι την Αθήνα να διαμαρτυρηθούν. Θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στον Βόλο γνωρίζοντας ότι εδώ διαμαρτύρονται λάθος. Αλλά άλλο μήνυμα θέλουν να περάσουν. Να απαξιώσουν ανθρώπους που προσφέρουν», συμπλήρωσε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου