ΤΟΠΙΚΑ

Αυξημένη κίνηση στο λιμάνι και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας

αυξημένη-κίνηση-στο-λιμάνι-και-το-υπερ-423116

Κατακόρυφη αύξηση της επιβατικής κίνησης σημειώνεται στο λιμάνι του Βόλου και σε χερσαίους προορισμούς στην εκπνοή του Ιουλίου και ενόψει Αυγούστου, με τις καιρικές συνθήκες και την άνοδο του υδραργύρου να ενισχύουν το κύμα φυγής. Η αυξητική τάση της κίνησης των τελευταίων ημερών αποτυπώνεται στα στατιστικά στοιχεία του Λιμεναρχείου, που έχει στη διάθεσή του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η συντριπτική πλειονότητα των εκδρομέων και τουριστών, ντόπιων και επισκεπτών, επιλέγει νησιωτικούς προορισμούς, αναχωρώντας κατά κύματα προς τις Βόρειες Σποράδες στην αιχμή της σεζόν.

Συγκεκριμένα στο διάστημα από την Παρασκευή 26 Ιουλίου μέχρι και χθες Δευτέρα 29 Ιουλίου ταξίδεψαν από το λιμάνι του Βόλου προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων 5.581 άτομα. Για το ίδιο διάστημα αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του Βόλου 4.922 άτομα, τα οποία προέρχονταν από τα νησιά.

Σύμφωνα με τα πλήρη στοιχεία του Λιμεναρχείου Βόλου, μεταφέρθηκαν με τα πλοία της γραμμής 774 ΙΧ, 78 φορτηγά και 93 δίκυκλα από το λιμάνι του Βόλου προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων και προς Βόλο, αντίστοιχα, το ίδιο διάστημα, 590 ΙΧ, 59 φορτηγά, και 48 δίκυκλα.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία ο λιμενάρχης Βόλου Χρήστος Κανάκης ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι: «Η επιβατική κίνηση είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που οφείλεται στις καιρικές συνθήκες και στην αύξηση των δρομολογίων του φλάιν κατ, το οποίο πέρυσι εκτελούσε πέντε δρομολόγια και φέτος εκτελεί επτά την εβδομάδα. Παράλληλα, δεν υπάρχει απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση από Θεσσαλονίκη προς Βόρειες Σποράδες και κατά συνέπεια οι επισκέπτες από τη συγκεκριμένη περιοχή ταξιδεύουν στα νησιά μέσω Βόλου».

Η αυξημένη κίνηση αναμένεται να διατηρηθεί μέχρι τις 20 Αυγούστου, με τον λιμενάρχη να υπογραμμίζει ότι οι κρατήσεις θέσεων στα πλοία αγγίζουν το 100% στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και το 70% την υπόλοιπη εβδομάδα.

Παρά την αυξημένη κίνηση που σημειώνεται σε ακτοπλοϊκό επίπεδο, τα ποσοστά πληρότητας σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια των νησιωτικών περιοχών εκτιμάται ότι είναι κατώτερα των προσδοκιών των ξενοδόχων, οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία τους και χαρακτηρίζουν «δύσκολη» τη φετινή σεζόν.

Κοντινές εξορμήσεις

Αυξητική τάση σημειώνεται στα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, με πλήθος μεμονωμένων τουριστών, αλλά και ντόπιων να πραγματοποιούν ημερήσιες εξορμήσεις στις γύρω ακτές, αναζητώντας δροσιά τις θερμές μέρες του καλοκαιριού.

Το σύνολο των επιβατών του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας που κινήθηκε από το Βόλο προς όλες τις ενδονομαρχιακές γραμμές στη διάρκεια του Ιουνίου, ανήλθε σε 29.678 άτομα, επιλέγοντας τις διαδρομές προς Αλμυρό, Βελεστίνο, Νότιο και Ανατολικό Πήλιο.

Οι ημερήσιες εκδρομές είναι η πιο πρόσφορη λύση για όσους αδυνατούν να απολαύσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε τουριστικά θέρετρα είτε στη χερσαία είτε στη νησιωτική Μαγνησία.

Η κίνηση με τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ αναμένεται, πάντως, να σημειώσει περαιτέρω αύξηση στην αιχμή της σεζόν και κυρίως στη διάρκεια του Αυγούστου που θεωρείται ο πιο ζεστός μήνας του καλοκαιριού.

Ο πρόεδρος των επαγγελματιών της Ζαγοράς Θανάσης Μπαρούτας ανέφερε, εξάλλου, ότι παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση στην επισκεψιμότητα της περιοχής και κατά συνέπεια στις πληρότητες των καταλυμάτων, αλλά και στην κίνηση των καταστημάτων εστίασης. Στο μεταξύ υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες για τους επισκέπτες, με τις ελπίδες των επαγγελματιών του τουρισμού για τόνωση του τζίρου να εναποτίθενται στην αιχμή της σεζόν και τις υψηλές θερμοκρασίες, που ευνοούν εκδρομές και μετακινήσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου