Η συνέλευση του ΠΤΔΕ στηρίζει διωκόμενη δασκάλα

Τελευταία ενημέρωση: 2019-07-30, 15:29:18
Η συνέλευση του ΠΤΔΕ στηρίζει διωκόμενη δασκάλα

Σε βάρος της γονείς κατέθεσαν αγωγή αξιώνοντας αποζημίωση 50.000 ευρώ

 

Τη στήριξή της στην αναπληρώτρια δασκάλα Σοφία Κατζάνη με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή, η οποία δέχτηκε αγωγή από τον Σύλλογο Γονέων στο Ανω Βαθύ της Σάμου για την τοποθέτησή της υπέρ της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων στο σχολείο που εργαζόταν, εκφράζει η συνέλευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η συνέλευση ζητά την άμεση απόσυρση της εναντίον της αγωγής, με την οποία ο Σύλλογος Γονέων μαθητών του σχολείου διεκδικεί αποζημίωση 50.000 ευρώ υποστηρίζοντας ότι η δασκάλα τούς αποκάλεσε «ρατσιστές».

Σε ανακοίνωσή της η συνέλευση του τμήματος αναφέρει:

«Βρίσκεται στο πλευρό της καταρχήν επειδή υπερασπίστηκε ως εκπαιδευτικός το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση. Επιπλέον, τη γνωρίζει από την περίοδο των μεταπτυχιακών της σπουδών στο Τμήμα και για τον λόγο αυτό οφείλει να κάνει γνωστό πως πρόκειται για μία νέα εκπαιδευτικό με εργατικότητα, συνέπεια, ευχέρεια συνεργασίας, μεθοδικότητα, συστηματικότητα και αποτελεσματικότητα στην εργασία της, μία εκπαιδευτικό με δημοκρατικές αρχές, ισότιμη στάση απέναντι σε όλους τους μαθητές της και σεβασμό στη διαφορετικότητα.

H Σοφία Κατζάνη, που έχει στοχοποιηθεί επειδή ως όφειλε, με βάση και τα οριζόμενα στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών, προσπάθησε να ευαισθητοποιήσει θετικά τους μαθητές της τάξης της ενόψει της ένταξης στο σχολείο προσφύγων μαθητών και μαθητριών, κατηγορείται από γονείς του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Ανω Βαθέος Σάμου ότι προσέβαλε την προσωπικότητά τους. Με αγωγή, που άσκησαν εναντίον της, αξιώνουν 50.000 ευρώ αποζημίωση.

Δηλώνουμε ότι υπερασπιζόμαστε ενέργειες εκπαιδευτικών που παλεύουν με το έργο τους κατά των διακρίσεων και ζητούμε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο αλληλεγγύης κατά της όποιας προσπάθειας εκφοβισμού τους».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
4
=