ΤΟΠΙΚΑ

Τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονα

τιμήθηκε-η-μνήμη-του-αγίου-παντελεήμο-424822

Με τη δέουσα λαμπρότητα η τοπική Εκκλησία τίμησε και φέτος τη μνήμη του Αγίου Παντελεήμονα. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Βόλου, όπου την παραμονή της γιορτής του τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, παρουσία πολλών κληρικών και μεγάλου πλήθους προσκυνητών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι κάθε πανήγυρις «είναι απόδειξη της ενότητάς μας στην κοινή μας πίστη. Και αυτή η κοινή πίστη είναι που θα μας ξεχωρίζει, πλέον, μέσα στην χοάνη της πολυπολιτισμικότητας και στην πατρίδα μας και στο εξωτερικό, όπου υπάρχει Ελληνισμός».

Αναφέρθηκε στον Αγιο Παντελεήμονα ο οποίος ευεργέτησε και θεράπευσε παρά πολλούς ανθρώπους, τόσους που πλέον κατέστη γνωστός σε εμάς ως Παντελεήμων. Ομοίως στον χώρο του Ορφανοτροφείου, εδώ και πολλά χρόνια, συνεχίζεται το έργο του, καθώς ευεργετεί, βοηθά και στεγάζει πολλά παιδιά.

Τέλος, συνεχάρη και την Διοίκηση του Ορφανοτροφείου για το κοινωνικό έργο που επιτελεί.

Ευχήθηκε στον πρόεδρο του Ιδρύματος να έχει δύναμη και πίστη, σε μια εποχή δύσκολη που περνά η πατρίδα μας, στο έργο που το έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου