ΤΟΠΙΚΑ

Τελευταίο αντίο στον Βολιώτη καθηγητή Γιώργο Αμβράζη

τελευταίο-αντίο-στον-βολιώτη-καθηγητ-425378

Το τελευταίο αντίο στον 64χρονο καθηγητή Γιώργο Αμβράζη, ιδιοκτήτης ενός εκ των παλαιότερων και πιο γνωστών φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης στον Βόλο «Αμβράζης», θα πουν σήμερα η οικογένειά του, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και μαθητές του.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στις 5:30 το απόγευμα, θα γραφεί η τελευταία πράξη της ανείπωτης τραγωδίας που γράφτηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στη Σκιάθο, όπου ο 64χρονος έχασε πρόωρα και με άδικο τρόπο τη ζωή του.

Το άγγελμα θανάτου του βύθισε σε βαρύ πένθος τους δικούς τους ανθρώπους και πλήθος κόσμου που τον γνώριζε κυρίως μέσα από την μακρά και πετυχημένη επαγγελματική του διαδρομή, την αγάπη του για τους μαθητές του, το ήθος του και τον πρόσχαρο χαρακτήρα του.

Το νήμα της ζωής κόπηκε για τον Βολιώτη πασίγνωστο καθηγητή, όταν την ώρα που έκανε ψαροντούφεκο, στη θαλάσσια περιοχή στο νησάκι Τσουγκριάς παρασύρθηκε από ταχύπλοο σκάφος. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Ο χειριστής του ταχύπλοου δεν πρόσεξε ούτε τη σημαδούρα, ούτε το μικρό βαρκάκι που είχε ρίξει άγκυρα στο σημείο και πέρασε πάνω από τον άτυχο άντρα, που προφανώς αναδυόταν εκείνη την ώρα, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Ο 64χρονος βρισκόταν στο νησί για ολιγοήμερες διακοπές με τη σύζυγό του. Λάτρης του ψαροντούφεκου αποφάσισε να επιδοθεί στο αγαπημένο του χόμπι. Στην παραλία τον περίμενε η σύζυγός του, που απολάμβανε το μπάνιο της όσο εκείνος έκανε ψαροντούφεκο. Με ένα βαρκάκι κατευθύνθηκε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο νησάκι Τσουγκριάς για να βουτήξει. Φορούσε καταδυτική στολή, ενώ είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Είχε ακινητοποιήσει το βαρκάκι με άγκυρα και ο ίδιος έφερε βαρίδια από τη στολή του, ενώ στην επιφάνεια της θάλασσας σημαδούρα έδειχνε το σημείο όπου είχε καταδυθεί.

Τίποτα από τα παραπάνω φαίνεται να μην πρόσεξε ο χειριστής του ταχύπλοου. Την ώρα που προφανώς ο άτυχος άντρας βρισκόταν κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας πέρασε από πάνω του το ταχύπλοο και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Οταν αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί ήταν πλέον αργά. Επί τόπου έσπευσε σκάφος του Λιμενικού για τη μεταφορά του 64χρονου στην παραλία και από εκεί στο Κέντρο Υγείας. Οι διακοπές εξελίχθηκαν σε τραγωδία.

Το άγγελμα του τραγικού θανάτου του Γεωργίου Αμβράζη έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην «οικογένεια» των φροντιστών μέσης εκπαίδευσης του Βόλου.

Ο Γεώργιος Αμβράζης ήταν ένας από τους πιο γνωστούς ιδιοκτήτες φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης στον Βόλο. Φυσικός ο ίδιος ξεκίνησε τη λειτουργία του φροντιστηρίου του το 1986. Εκεί διδάσκονταν όλα τα μαθήματα μέσης εκπαίδευσης. «Ηταν ένας πολύ μαχητικός συνάδελφος, με πολλές επιτυχίες μαθητών του, που διακρινόταν για το ήθος και τον επαγγελματισμό του. Ο κλάδος απευθύνει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας Κωνσταντίνος Νάνος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου