ΤΟΠΙΚΑ

Σε ιδιώτες γιατρούς λόγω ελλείψεων

σε-ιδιώτες-γιατρούς-λόγω-ελλείψεων-425565

Χωρίς παιδίατρο και οδοντίατρο το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς – Διαμαρτυρίες από πολίτες

Ξεχειλίζει η αγανάκτηση σε δημότες της Ζαγοράς, που αναγκάζονται να απευθύνονται είτε σε ιδιώτες, είτε να κατεβαίνουν στον Βόλο αν χρειαστούν παιδίατρο ή οδοντίατρο. Οι συγκεκριμένες ειδικότητες δεν υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς. Οι ελλείψεις χρονίζουν με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Όπως ανέφεραν δημότες σε επιστολή τους προς τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, το τραγικό είναι ότι στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς υπάρχει ολοκαίνουργια οδοντιατρική καρέκλα, αλλά μένει… αχρησιμοποίητη εξαιτίας της έλλειψης οδοντιάτρου.

«Θέλουμε να εκφράσουμε το παράπονό μας για τη μη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς με σημαντικές ειδικότητες όπως αυτή του παιδιάτρου και του οδοντιάτρου. Το προσωπικό του Κέντρου Υγείας κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες να βοηθήσει με όσα μέσα διαθέτει εμάς τους πολίτες, αλλά πολλές φορές χρειάζεται να κατέβουμε στον Βόλο για εξετάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν στο Κέντρο Υγείας αν υπήρχαν όλες οι ειδικότητες και οι υποδομές», διαμαρτύρονται οι κάτοικοι που αν δεν μπορούν να κατέβουν στον Βόλο αναγκάζονται να απευθύνονται σε ιδιώτες στην περιοχή. «Ευτυχώς που υπάρχουν κι εκείνοι και δεν νιώθουμε αβοήθητοι», αναφέρουν κάτοικοι.

Οι ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς έχουν αναδειχθεί πάμπολλες φορές και από την ίδια τη δημοτική αρχή. Οι δύο ειδικότητες δεν είναι οι μοναδικές ελλείψεις. Τον περασμένο Μάιο είχε αναδειχθεί με τραγικό τρόπο η έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται όλες οι βάρδιες. Νεαρός που είχε πέσει από την κεντρική γέφυρα του χωριού δεν μπορούσε να διακομιστεί στο Νοσοκομείο Βόλου εξαιτίας της έλλειψης βάρδιας ασθενοφόρου.

Αλλά και πριν από αυτό το περιστατικό ένα 9χρονο κοριτσάκι που χτύπησε στο κεφάλι διακομίστηκε στον Βόλο με ταξί.

Ο Δήμος που έχει κάνει αλλεπάλληλα διαβήματα σε Υπουργείο Υγείας και 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας, είχε υποβάλει μέχρι και μηνυτήρια αναφορά για τις ελλείψεις οδηγών ασθενοφόρων ενώ σε επιστολή του είχε διαμηνύσει σε αυστηρό τόνο ότι «δεν θα επιτρέψουμε οι δημότες μας και οι επισκέπτες της περιοχής μας, οι οποίοι αυξάνονται σημαντικά τη θερινή περίοδο, να ζουν σε ανασφάλεια και να προσεύχονται μη συμβεί κάποιο περιστατικό, τραυματισμός κ.ά. που χρειάζεται επείγουσα αντιμετώπιση και διακομιδή με ασθενοφόρο. Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. Είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο, καθώς κανείς δεν μπορεί να παίζει με ζωές».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου