ΤΟΠΙΚΑ

Συναυλία για δύο σολίστ

συναυλία-για-δύο-σολίστ-851206

Ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Δήμου Βόλου συνεχίζει το πολυδιάστατο και ποιοτικό του πρόγραμμα με τίτλο “Στον ορίζοντα της Μεσογείου” με μια συναυλίας μουσικής δωματίου με σολίστ τους Γιάννας Μυράτ στο φλάουτο και την Φανή Παρασκευά στο πιάνο. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 9.00 μ.μ στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου στην αίθουσα
“Ερση Σαράρση” Η Γιάννα Μυράτ γεννήθηκε στο Βόλο και μεγάλωσε στην Αθήνα. Άρχισε τις σπουδές της στο φλάουτο στο Ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον Urs Ruttiman και τις ολοκλήρωσε
με το δίπλωμά της στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα. Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό με διακεκριμένους σολίστ, όπως, P.Gallois, M. Grawels, E. Duran, E. Pahud, P.E.Davies, A.Marion, A.Koregelos. Τα τελευταία χρόνια ζει στο Βόλο, είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Βόλου (από το 1992) και διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείo Βόλου. Στην καλλιτεχνική της δραστηριότητα περιλαμβάνονται ατομικά ρεσιτάλ και ηχογράφηση για το Κρατικό Ραδιόφωνο. Eχει επίσης εμφανιστεί ως σολίστ με τα έγχορδα της Συμφωνικής Ορχήστρας Βόλου και Λάρισας.
Είναι εμπνεύστρια και διοργανώτρια του Φεστιβάλ Φλάουτου που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στη Μακρινίτσα με πανελλήνια συμμετοχή σπουδαστών και διακεκριμένων σολίστ.
Δημιούργησε και διευθύνει το μουσικό σύνολο “Σύναυλοι” που αποτελείται από σπουδαστές
του φλάουτου, ένα μοναδικό στο είδος του σύνολο, το οποίο έχει ήδη στο ενεργητικό
του εκτός από συναυλίες και ένα CD. Το ρεπερτόριο του συνόλου αποτελείται στην πλειοψηφία
από έργα διασκευασμένα από την ίδια. Στο χώρο του βιβλίου, εκτός από την παρουσία της ως μεταφράστρια λογοτεχνικών κειμένων έχει συγγράψει τρία παιδικά παραμύθια με μουσικά θέματα και CD πάλι με έργα διασκευασμένα από την ίδια.
Η Φανή Παρασκευά ξεκίνησε πιάνο σε μικρή ηλικία με καθηγήτρια την Βάσω Κεχαΐδου – Κορφιάτη. Συνέχισε τις σπουδές της με τον καταξιωμένο σολίστ και καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου Βόλου Ντίνο Μαστρογιάννη απ’ όπου πήρε Πτυχίο και Δίπλωμα Πιάνου με βαθμό “Άριστα Παμψηφεί” και Α΄ Βραβείο τον Ιανουάριο του 2005. Μέσα από master-classes στην Ελλάδα και στο εξωτερικό δούλεψε με διεθνούς φήμης πιανίστες και καθηγητές όπως ο Yonty Solomon (Royal College of Music, Trinity College of Music), Pavel Nersessian (Tchaikovsky Conservatory), Roberto Szidon, το ζεύγος Ganev, Γιώργο Χατζηνίκο κ. α. Ήταν μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Δήμου Βόλου και από το 2002 συνεργάζεται με τη Δημοτική Χορωδία Αγριάς ως συνοδός πιάνου. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου. Είναι πτυχιούχος Ανώτερων Θεωρητικών (Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας) με βαθμό “Άριστα”. Παράλληλα το 2005 αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και σήμερα είναι Υποψήφια Διδάκτωρ στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου