ΤΟΠΙΚΑ

Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Παντελεήμονος

λαμπρός-ο-εορτασμός-του-αγίου-παντελε-425906

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Ορφανοτροφείου Βόλου

Τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού γιόρτασε με λαμπρότητα και φέτος η τοπική Εκκλησία, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό του Ορφανοτροφείου Βόλου. Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην έμπνευση των ιδρυτών του Ορφανοτροφείου να δημιουργήσουν μεταπολεμικά το Ίδρυμα, για ν’ αντιμετωπίσουν την μεγάλη πληγή της ορφάνιας πολλών παιδιών, αλλά και την σοφή σκέψη τους να αφιερώσουν τον Ναό στον Άγιο Παντελεήμονα, ο οποίος επίσης μεγάλωσε ορφανός από μητέρα. Μίλησε για το έργο του Αγίου, ο οποίος, μέσα από την επιστήμη της ιατρικής, αλλά και τον λόγο του Ευαγγελίου, εργαζόταν για την διάσωση του ανθρωπίνου προσώπου, έργο διαχρονικό της Εκκλησίας: «Δυστυχώς, ο άνθρωπος, ως ζωντανή εικόνα του Θεού, στην εποχή μας χάνει την ανθρωπιά και την αξία του, γίνεται μια μονάδα, που καλείται να υπηρετήσει τον ατομισμό της. Όμως, είμαστε άνθρωποι, πλασμένοι να ζούμε ελεύθεροι, μακριά από κάθε είδους εξαρτήσεις, προσφέροντας αγάπη, που είναι ο καρπός της ελευθερίας. Και αυτή την αλήθεια την διασώζει η Εκκλησία, όπου βιώνουμε την εμπειρία της κοινότητας, μέσα στην Οποία εκφράζεται η αλληλεγγύη, με σκοπό όχι απλώς την παροχή κάποιας υλική βοήθειας, αλλά την προστασία της ανθρώπινης τιμής και αξιοπρέπειας και της κοινωνικής συνοχής…».

Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους υπευθύνους του Ιδρύματος και το διοικητικό συμβούλιο, για την εξαιρετική συνεργασία με τον Ιερέα και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού: «Εργάζονται όλοι με αγάπη για τα παιδιά, παρέχοντας κάθε τι απαραίτητο για την μόρφωση και την ομαλή κοινωνικοποίησή τους». Ο Σεβασμιώτατος διαβεβαίωσε για την αμέριστη συμπαράσταση της Ιεράς Μητροπόλεως στο έργο του Ορφανοτροφείου, όπως έκανε πάντα και κάλεσε τον λαό να συντρέχει και να στηρίζει το έργο του Ιδρύματος, για να συνεχίζει απρόσκοπτα την πορεία του στον χρόνο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου