ΤΟΠΙΚΑ

Ετοιμη η βιβλιοθήκη αγάπης στο Νοσοκομείο Βόλου

ετοιμη-η-βιβλιοθήκη-αγάπης-στο-νοσοκο-425938

Η συγκινητική ανταπόκριση πολιτών, συλλόγων και φορέων «γέμισε» τα ράφια με βιβλία – Ξεπέρασε τα όρια του νομού η πρωτοβουλία δύο γυναικών

Μία «μεγάλη αγκαλιά» από τον Βόλο μέχρι την Αλεξανδρούπολη και από την Εύβοια μέχρι την Κρήτη άνοιξαν ανώνυμοι και επώνυμοι πολίτες, σύλλογοι, φορείς και συλλογικότητες και έδωσαν σάρκα και οστά στο όραμα δημιουργίας δανειστικής βιβλιοθήκης στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Μέσα σ’ ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ήταν τόσο μεγάλη η ανταπόκριση αφού συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες βιβλία, τα οποία θα κοσμούν εφεξής τα ράφια της δανειστικής βιβλιοθήκης θα λειτουργήσει στην Παιδιατρική Κλινική, με παραρτήματα όμως για την Μονάδα τεχνητού νεφρού, την Μονάδα Μεσογειακής αναιμίας, το τμήμα χημειοθεραπείας, για όλους τους νοσηλευόμενους, αλλά και συγγενείς ασθενών και τους εφημερεύοντες γιατρούς.

«Ψυχή» της προσπάθειας αυτής δύο γυναίκες, η εκπαιδευτικός Καίτη Καχρή και η κόρη της Ελένη Σελάμη. Σε συνεννόηση με τη διοίκηση και σε συνεργασία με το γραφείο εκπαίδευσης του νοσοκομείου και όλους τους εθελοντές και χορηγούς εργασίας και υλικού, καθώς και όλους τους συλλόγους που μοιραστήκαν το όραμα αλλά και την υλοποίηση του, κατάφεραν να φτάσουν στον στόχο τους μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Με συνεχείς αναρτήσεις στα socialmediaοι δύο γυναίκες κατάφεραν να «χτυπήσουν» ευαίσθητες χορδές, να κινητοποιήσουν κόσμο και έτσι η δανειστική βιβλιοθήκη είναι γεγονός.

«Το καλό βιβλίο είναι κουλτούρα και συντροφιά, ακόμη και στις δύσκολες στιγμές του καθενός μας….» υπογράμμιζε στις αναρτήσεις της η Καίτη Καχρή. «Τα λόγια είναι περιττά όταν βλέπεις τόσους ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους, να βοηθούν στην δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης. Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου για την προσφορά σας», συνέχιζε η ίδια ευχαριστώντας όσους ανταποκρίθηκαν. «Η ανταπόκριση του κόσμου είναι τεράστια όχι μόνο στην προσφορά, αλλά και στη συγκέντρωση και τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο», τόνιζε από την πλευρά της η Ελένη Σελάμη, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για «το κύμα ανθρωπιάς» που συνόδευσε την πρωτοβουλία για να στηθεί η βιβλιοθήκη.

Για τη συλλογή των βιβλίων είχαν οριστεί 11 σημεία μέσα στο κέντρο του Βόλου, όπου ο καθένας μπορούσε να προσφέρει τα βιβλία που ήθελε. Το συγκινητικό είναι ότι υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από πολίτες και συλλόγους ανά την επικράτεια οι οποίοι έσπευσαν να αποστείλουν βιβλία αλλά και παιδικά παιχνίδια και παζλ για τα παιδιά της Παιδιατρικής Κλινικής.

Η συγκέντρωση των βιβλίων ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες. Πακεταρίστηκαν και παραδόθηκαν στην αποθήκη του Νοσοκομείου. Για αυτό το κομμάτι εργάστηκαν επίσης εθελοντικά πολλοί συμπολίτες, ενώ η μεταφορική εταιρεία «Ντελόπουλος» ανέλαβε δωρεάν τη μεταφορά. Το επόμενο βήμα είναι να τοποθετηθούν τα βιβλία στα ράφια και να ξεκινήσει η λειτουργία της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου