ΤΟΠΙΚΑ

Στις φλόγες διαμέρισμα στο Βόλο από αναμμένο καντήλι

στις-φλόγες-διαμέρισμα-στο-βόλο-από-αν-426374

Τυχερή στην ατυχία της η ένοικος, που παρ’ ότι κοιμόταν αντιλήφθηκε τη φωτιά και προσπάθησε να τη σβήσει – Πυροσβέστες την απεγκλώβισαν από το μικρό διαμέρισμα

Συναγερμός σήμανε το Σάββατο νωρίς το απόγευμα στην περιοχή κοντά στο Νοσοκομείο Βόλου, όταν διαμέρισμα στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας τυλίχθηκε στις φλόγες. Από αναμμένο καντήλι φαίνεται να ξεκίνησε η φωτιά στη γκαρσονιέρα, όπου ζει μόνη της γυναίκα, που εκείνη την ώρα κοιμόταν. Η γυναίκα στάθηκε τυχερή μέσα στην ατυχία της. Την απεγκλώβισαν πυροσβέστες και μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε πολυκατοικία στη συμβολή των οδών Δονδολίνων και Γαρέφη, απέναντι από το παρκάκι της γειτονιάς. Ηταν νωρίς το απόγευμα και οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής είτε έλειπαν, είτε ξεκουράζονταν όταν ξαφνικά αντιλήφθηκαν φλόγες να ξεπηδούν από διαμέρισμα στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας και πυκνός μαύρος καπνός να καλύπτει τα πάντα.

Πρώτη φαίνεται να αντιλήφθηκε το συμβάν ένοικος στον τέταρτο όροφο της πολυκατοικίας που άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Κλήθηκε άμεσα η Πυροσβεστική. Ενοικοι της πολυκατοικίας, γείτονες από διπλανές πολυκατοικίες και παρακείμενα σπίτια βγήκαν στους δρόμους θορυβημένοι. Κάποιοι ανέφεραν ότι άκουσαν μια μικρή έκρηξη.

Αρχισαν να μαζεύουν τέντες, ρούχα για να αποτρέψουν τυχόν εξάπλωση της πυρκαγιάς. Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούσαν την επιχείρηση της Πυροσβεστικής όταν ενημερώθηκαν ότι μέσα στο διαμέρισμα υπάρχει άνθρωπος. Πυκνός μαύρος καπνός κάλυπτε τη γειτονιά κάνοντας ασφυκτικό το περιβάλλον.

Πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο με τρία οχήματα απεγκλώβισαν την 59χρονη ένοικο του διαμερίσματος η οποία δεν τραυματίστηκε. Μόνο τα μαλλιά της κάηκαν ελαφρώς.

Σοκαρισμένη η γυναίκα κάθισε στο παγκάκι στο πάρκο απέναντι από το σπίτι της. Απαρηγόρητη ήταν για το κακό που τη βρήκε όπως έλεγε. Η ίδια, όπως ανέφερε σε διασώστες και αστυνομικούς, την ώρα του συμβάντος κοιμόταν. Όπως είπε η φωτιά μάλλον ξεκίνησε από το καντηλάκι που είχε ανάψει και βρισκόταν δίπλα από το παράθυρο μαζί με τα εικονίσματα.

Είχε τελειώσει τις δουλειές του σπιτιού και έπεσε αποκαμωμένη να ξεκουραστεί. Ούτε που φανταζόταν τι θα ακολουθούσε. Ευτυχώς αντιλήφθηκε έγκαιρα την πυρκαγιά. Όπως έλεγε προσπάθησε να τη σβήσει ρίχνοντας νερό, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Γείτονες προσέτρεξαν να παρηγορήσουν τη γυναίκα το σπίτι της οποίας πήρε φωτιά. Παρά την ατυχία που τη χτύπησε, εκείνη ενδιαφερόταν αν έχουν υποστεί ζημιές και διπλανά διαμερίσματα.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και κατασβέστηκε πριν εξαπλωθεί σε διπλανά διαμερίσματα. Στην γκαρσονιέρα οι ζημιές που προκλήθηκαν αγγίζουν τις 13.000 ευρώ, ενώ προκλήθηκε ρύπανση μεταξύ 2ου και 4ου ορόφου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου