ΤΟΠΙΚΑ

Λάβρος κατά ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Λούλης

λάβρος-κατά-συριζα-ο-κώστας-λούλης-426391

«Οι όψιμοι επικριτές μου δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο μου», απαντά ο γενικός γραμματέας Τουρισμού στην αξιωματική αντιπολίτευση

«Πόλεμος» ξέσπασε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Κώστα Λούλη. Η απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε ο γενικός γραμματέας Τουρισμού και πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος Βόλου, μέσω… δημοσιεύματος της Εφημερίδας των Συντακτών, από την οποία επιχειρήθηκε να εμφανιστεί ως υμνητής της χούντας και ο ΣΥΡΙΖΑ που ακολούθησε… ζητώντας την αποπομπή του από την κυβέρνηση, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του ίδιου του κ. Λούλη.

Ο γ.γ. Τουρισμού απάντησε στους επικριτές του αποκαλύπτοντας ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ του έχουν απονείμει τα εύσημα για το επίμαχο βιβλίο, που χρησιμοποιήθηκε σαν «όχημα» για την επίθεση σε βάρος του και έκανε λόγο για όψιμους επικριτές που δεν έχουν διαβάσει τι γράφει.

«Οι όψιμοι επικριτές μου δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο μου» δήλωσε ειδικότερα ο γενικός γραμματέας Τουρισμού Κωνσταντίνος Λούλης και παρέπεμψε στα εγκωμιαστικά σχόλια εκπροσώπων όλων των κομμάτων, αναφορικά με την αντικειμενική αποτύπωση των ιστορικών γεγονότων που επιχειρεί μέσω αυτού.

Σημειώνοντας ότι μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων που παραθέτουν εγκωμιαστικά σχόλια βρίσκονται και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι Ν. Τόσκας και Γ. Καραγιάννης, ο κ. Λούλης απαντά με τον τρόπο αυτό στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εγείρει θέμα αποπομπής του από την κυβέρνηση με την επίκληση δημοσιεύματος της Εφημερίδας των Συντακτών μέσα από το οποίο επιχειρείται να εμφανιστεί ως υμνητής της χούντας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του γενικού γραμματέα Τουρισμού έχει ως εξής: «Όσοι μου ασκούν κριτική, προφανώς δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο μου που συνιστά μια ψυχρή αποτύπωση των δύο τελευταίων αιώνων της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, η οποία περιλαμβάνει και την περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών.

Τους όψιμους επικριτές μου, τους παραπέμπω στις δέκα τελευταίες σελίδες του βιβλίου.

Εκεί θα βρουν 60 εγκωμιαστικά σχόλια για την αντικειμενική αποτύπωση των ιστορικών γεγονότων από εκπροσώπους όλων των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου, μεταξύ των οποίων και πρώην υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι κ. Νίκος Τόσκας και Γιάννης Καραγιάννης».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλούνταν το χθεσινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών που αναφέρεται στο συγκεκριμένο θέμα και καλούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει τον Κώστα Λούλη από τη θέση του γενικού γραμματέα Τουρισμού. « Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης επανειλημμένα αναφέρθηκε στην οριστική υπέρβαση των “ιδεολογικών συγκρούσεων του 20ου αιώνα” και στη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού δίχως κομματικά κριτήρια. Σήμερα, έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε σε τι μεταφράζονται οι αφηρημένες αυτές διακηρύξεις. Όπως αποκαλύπτει πρωτοσέλιδα η Εφημερίδα των Συντακτών, ο Κωνσταντίνος Λούλης, νέος γενικός γραμματέας Τουρισμού, σε πρόσφατο βιβλίο του εξυμνεί την επτάχρονη δικτατορία και δηλώνει ευθαρσώς ότι είχε προσωπικές σχέσεις με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο. Μια ματιά στο βιογραφικό του κυρίου Λούλη μαρτυρεί ένα πλούσιο παρελθόν στενών σχέσεων με συντηρητικούς εκκλησιαστικούς -διατέλεσε πρόεδρος του συλλόγου φίλων της Μονής Βατοπεδίου- και πολιτικούς κύκλους»

«Η σημερινή αποκάλυψη έρχεται να επισφραγίσει αυτήν την εικόνα. Συνιστά πρόκληση για τη Δημοκρατία μας η κυβέρνηση να φιλοξενεί στους κόλπους της έναν υμνητή της δικτατορίας που οδήγησε στην τραγωδία της Κύπρου.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει άμεσα τον κ. Λούλη. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει τρεις μέρες ύστερα από τους εορτασμούς για την πτώση της χούντας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Σε κάθε άλλη περίπτωση οι ρητορικές του διακηρύξεις αποδεικνύονται συγχωροχάρτια για τους νοσταλγούς της δικτατορίας των συνταγματαρχών και τις σύγχρονες σκοταδιστικές και αντιδραστικές αντιλήψεις», αναφέρει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου