ΤΟΠΙΚΑ

Διακομιδές στα «κόκκινα» για τα πληρώματα ασθενοφόρων

διακομιδές-στα-κόκκινα-για-τα-πληρώ-426729

Τρέχουν και δεν φτάνουν οι διασώστες για να αντεπεξέλθουν μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου

Στα κόκκινα… η λειτουργία των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ στον Βόλο μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου. Με τρία ασθενοφόρα ανά βάρδια προσπαθούν να αντεπεξέλθουν σε όλες τις διακομιδές και ενώ ήδη «τρέχουν» οι καλοκαιρινές άδειες.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε καλύτερο. Ευτυχώς μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει να αντεπεξέλθουμε σ’ όλες τις διακομιδές με επιτυχία. Δουλεύουμε όμως στα «κόκκινα», αφού και εξαιτίας των καλοκαιρινών αδειών το πρόγραμμα πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα», σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Παναγιώτης Δαριώτης, θέλοντας να καταδείξει την εντατικοποίηση.

Στη δύναμη του ΕΚΑΒ Βόλου το προσωπικό που απαρτίζει τα πληρώματα είναι 39 εργαζόμενοι. Αλλα 11 άτομα βρίσκονται στη γραμματειακή υποστήριξη και τη διοίκηση.

Ο τοπικός σύλλογος έχει επανειλημμένως ζητήσει την πρόσληψη τουλάχιστον 10 ακόμη υπαλλήλων, που θα στελεχώσουν τα πληρώματα του ΕΚΑΒ. Για να «πιάσουν τόπο» οι προσλήψεις, σύμφωνα μάλιστα με τον σύλλογο, θα πρέπει εκτός όλων των άλλων να ληφθεί υπόψη και το θέμα της εντοπιότητας, ώστε να μην υπάρχουν μετακινήσεις και αποσπάσεις από άλλους νομούς.

Ο μέσος όρος ηλικίας του προσωπικού είναι 48 – 55 χρόνων. Το ΕΚΑΒ ενισχύθηκε σημαντικά για πρώτη φορά το 1998, ενώ τελευταία φορά εργαζόμενοι προσλήφθηκαν το 2004. Από τότε ωστόσο μέχρι σήμερα οι ανάγκες έχουν αυξηθεί. Τα κενά καλύπτονται με εσωτερικές αποσπάσεις και μεταθέσεις, ενώ και οι διαγωνισμοί για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού γίνονται με ρυθμούς χελώνας. «Μέχρι να μάθουν τη δουλειά οι επικουρικοί αποχωρούν», σχολιάζουν οι ίδιοι οι διασώστες.

«Η κεντρική διοίκηση του ΕΚΑΒ στην Αθήνα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι ανάγκες είναι σημαντικές και ότι υποχρεούται να ενδιαφερθεί για το πρόβλημα, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις. Μέχρι σήμερα δεν το έκανε», επισημαίνει με παράπονο ο κ. Δαριώτης.

Το τοπικό σωματείο, όπως και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΕΚΑΒ, αναμένει άμεσα την αλλαγή ηγεσίας στον φορέα προκειμένου να αναζητήσει δίαυλο συνεργασίας με τη νέα διοίκηση και να θέσει προς επίλυση τα προβλήματα που υπάρχουν με κυρίαρχο το ζήτημα των προσλήψεων.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου