ΤΟΠΙΚΑ

Στο ίδιο έργο θεατές στο Μικρό Πηλίου

στο-ίδιο-έργο-θεατές-στο-μικρό-πηλίου-426740

Πέρυσι οι κάτοικοι έκαναν… αποκομιδή σε διπλανό χωριό – Φέτος τα σκουπίδια συσσωρεύονται με κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς

Στο ίδιο έργο θεατές οι κάτοικοι στο Μικρό του Δήμου Νοτίου Πηλίου αναφορικά στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Πέρυσι για να απαλλαγούν από τα σκουπίδια αναγκάστηκαν να κάνουν μόνοι τους… αποκομιδή των απορριμμάτων μέχρι διπλανό χωριό. Φέτος, οι όγκοι των απορριμμάτων συσσωρεύονται και συνιστούν κίνδυνο πυρκαγιάς.

Μεσούσης της θερινής περιόδου το Μικρό έχει γεμίσει από ιδιοκτήτες εξοχικών, αλλά και επιχειρηματίες που λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους για την υποδοχή των τουριστών του δημοφιλούς προορισμού.

Ομως εδώ και μέρες, παρά την αυξημένη κίνηση, δεν γίνεται αποκομιδή των απορριμμάτων, με αποτέλεσμα οι κάδοι να ξεχειλίζουν από σκουπίδια και να υφίσταται κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Επιχειρηματίες και κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι ενώ έχουν ενημερώσει τον Δήμο, η αποκομιδή δεν είναι τακτική. Η εικόνα λίγο πριν την παραλία είναι τραγική. Σκουπίδια βουνό και ανάμεσα στις καλαμιές χαρτιά και γυαλιά που μπορούν εύκολα να προκαλέσουν φωτιά. «Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου έχει ενημερωθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες για τον κίνδυνο πυρκαγιάς, αλλά και για τον αντίστοιχο στη δημόσια υγεία. Ομως η κατάσταση απλώς χειροτερεύει μέρα με τη μέρα», αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής.

Και πέρυσι οι κάτοικοι και επαγγελματίες είχαν αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση λίγο πριν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Μάλιστα τότε αναγκάστηκαν να αναλάβουν μόνοι τους δράση για να απαλλαγούν από τις μικρές χωματερές. Φόρτωσαν τα σκουπίδια σε δικά τους οχήματα και τα μετέφεραν σε διπλανό χωριό όπου η αποκομιδή είναι πιο τακτική.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου