ΤΟΠΙΚΑ

Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Βόλου το νερό

στο-μικροσκόπιο-της-εισαγγελίας-βόλο-427194

Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται η διαταγή προκαταρκτικής με αφορμή το τελευταίο περιστατικό στη Μακρινίτσα

Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Βόλου φαίνεται να μπαίνει ο ιδιότυπος πόλεμος που έχει ξεσπάσει στον δήμο για το νερό και που μαίνεται να τελευταία τουλάχιστον πέντε χρόνια. Οι συνεχείς δολιοφθορές στις υποδομές ύδρευσης που ενέχουν κινδύνους για τη δημόσια υγεία φαίνεται ότι ενεργοποιούν τη Δικαιοσύνη. Εγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται η διαταγή προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Βόλου, με αφορμή το τελευταίο περιστατικό δολιοφθοράς στη Μακρινίτσα για το οποίο μάλιστα εκδόθηκε αναλυτική ανακοίνωση από τη ΔΕΥΑΜΒ.

Η προκαταρκτική αν τελικώς διαταχθεί θα γίνει στον απόηχο των δολιοφθορών στη Μακρινίτσα όπου άγνωστοι μπάζωσαν τον αγωγό ύδρευσης αφήνοντας σχεδόν χωρίς νερό το χωριό για να… ποτίσουν τα κτήματά τους. Χρειάστηκε επέμβαση συνεργείων της ΔΕΥΑΜΒ για να αποκαταστήσουν τις ζημιές που προκάλεσαν ορισμένοι.

Όμως το θέμα με το νερό δεν περιορίζεται εκεί. Στα Ανω Λεχώνια εξακολουθεί να είναι σε ισχύ για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα απόφαση της ΔΕΥΑΜΒ με την οποία απαγορεύεται η χρήση νερού για ανθρώπινη κατανάλωση. Την προηγούμενη Κυριακή άγνωστοι είχαν προχωρήσει σε εκτεταμένες καταστροφές: αφαίρεσαν εξαρτήματα διακόπτοντας τη ροή του νερού προς τα Κάτω Λεχώνια, κατέστρεψαν τον διπλό αγωγό του εξωτερικού υδραγωγείου, αφαίρεσαν υδραυλικά εξαρτήματα και διέκοψαν το σύστημα απολύμανσης. Και χθες συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ «πάλευαν» για δεύτερη εβδομάδα για την επιδιόρθωση των ζημιών που προκάλεσαν άγνωστοι, εναντίον των οποίων η επιχείρηση έχει υποβάλει μήνυση.

Την ερχόμενη Τρίτη, στις 7 το απόγευμα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνάντηση του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου με τους εκπροσώπους των τοπικών συμβουλίων για το θέμα των εκτεταμένων δολιοφθορών.

Όπως κατέγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ και στο πρόσφατο παρελθόν εξελίχθηκε ολόκληρο σίριαλ με τους χλωριωτές στις δεξαμενές υδροδότησης των Σταγιατών. Αγνωστοι ξανά έχουν προχωρήσει σε απανωτές καταστροφές των χλωριωτών, κάποιοι μάλιστα έφθασαν να απειλήσουν τις ζωές υπαλλήλων της ΔΕΥΑΜΒ που πήγαιναν για την αποκατάσταση του συστήματος. Τι λουκέτα, τι πόρτες ασφαλείας, τι περιφράξεις έχει πληρώσει η ΔΕΥΑΜΒ για να διασφαλίσει τις εγκαταστάσεις και την ασφάλεια του πόσιμου νερού, τίποτα δεν σταματούσε τους επίδοξους δολιοφθορείς που χαρακτήριζαν τη χλωρίωση υποβάθμιση. Κι όμως κάθε φορά που ο χλωριωτής έβγαινε εκτός λειτουργίας στο νερό εντοπίζονταν ολικά κολοβακτηροειδή και e-coli των οποίων οι τιμές πρέπει να είναι μηδενικές με βάση την σχετική ΚΥΑ για την ασφάλεια του νερού προς πόση.

Προβλήματα με καταστροφές χλωριωτών είχαν σημειωθεί και στο Κατηχώρι και στον Αγ. Βλάσιο. Δεκάδες μηνύσεις κατ’ αγνώστων έχουν κατατεθεί, ο πόλεμος όμως… μαίνεται.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου