ΤΟΠΙΚΑ

Διπλό επεισόδιο στις φυλακές Βόλου

διπλό-επεισόδιο-στις-φυλακές-βόλου-427864

Ο ένας έσπασε το καρτοτηλέφωνο, ο άλλος έβαλε φωτιά στην κουβέρτα του – Τους επιβλήθηκαν πειθαρχικές κυρώσεις

Διπλό επεισόδιο σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου. «Πρωταγωνιστές» δύο κρατούμενοι που για διαφορετικούς λόγους ο καθένας έσπασαν ένα καρτοτηλέφωνο και έβαλαν φωτιά σε μία κουβέρτα.

Το πρώτο επεισόδιο σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, νωρίς το απόγευμα, όταν ένας 20χρονος από τη Συρία κρατούμενος στις φυλακές ξέσπασε στο καρτοτηλέφωνο του καταστήματος. Όπως υποστήριξε… προκλήθηκε. Κατά την απολογία του ισχυρίστηκε ότι σωφρονιστικός υπάλληλος τον απείλησε πως αν δεν καθίσει καλά και δεν συμμορφωθεί θα υποβάλει σε βάρος του αναφορά. Εκείνος πίστεψε ότι είχε ήδη υποβάλει αναφορά και έσπασε το καρτοτηλέφωνο για αντίδραση.

Την περασμένη Τρίτη ένας 22χρονος κρατούμενος από το Πακιστάν έβαλε φωτιά στην κουβέρτα στο κρεβάτι του προκαλώντας αναστάτωση στις φυλακές και κίνδυνο για τους υπόλοιπους κρατούμενους και σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι βρίσκεται σε τραγική ψυχολογική κατάσταση. Όπως ανέφερε, ο πατέρας του που βρίσκεται στο Πακιστάν και ο οποίος συνελήφθη επειδή συμμετείχε σε επεισόδια και φέρεται να αφαίρεσε τη ζωή από συνάνθρωπό του, τιμωρήθηκε σε θάνατο διά απαγχονισμού και από μέρα σε μέρα αναμένουν το διάταγμα για την εκτέλεση της ποινής.

«Συνωστισμός» στις φυλακές

Το τελευταίο χρονικό διάστημα τα επεισόδια στις φυλακές της περιοχής είναι συχνά. Προ ημερών κρατούμενος έσπασε δύο καρτοτηλέφωνα επειδή εκνευρίστηκε γιατί η τηλεφωνική γραμμή δεν έπιανε καλά. Στις αρχές Ιουλίου ένας άλλος κρατούμενος σκαρφάλωσε στον τοίχο του προαυλίου και δεν κατέβαινε διαμαρτυρόμενος ότι ήθελε να μιλήσει στην οικογένειά του. Επεισόδιο είχε συμμετοχή και στα τέλη Ιουνίου από κρατούμενους που διαμαρτύρονταν για έλεγχο των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Γεγονός πάντως είναι ότι στις φυλακές Βόλου αυτή τη στιγμή επικρατεί… συνωστισμός. Βρίσκονται έγκλειστοι περισσότεροι από 100 φυλακισμένοι ηλικίας από 18 έως 25 ετών ενώ η δυναμικότητα του ΕΚΚΝ δεν ξεπερνά τις εξήντα θέσεις περίπου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου