ΤΟΠΙΚΑ

Ενταση και επεισόδια στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας

ενταση-και-επεισόδια-στο-γραφείο-της-α-427927

Στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Β. Σποράδων, Δωροθέας Κολυνδρίνη εισέβαλλαν σήμερα το μεσημέρι μέλη της Επιτροπής Πολιτών Βόλου που διαμαρτύρονται για την καύση RDF και SRF.

Διαμαρτυρόμενος έσπασε την πόρτα του γραφείου και οι συγκεντρωμένοι εισέβαλαν μέσα σε αυτό, κάνοντας συμβολική κατάληψη.

Οπως κατήγγειλαν τα μέλη της Επιτροπής, “σήμερα αποκάλυψαν ότι είχε αλλοιωθεί ηλεκτρονικά η διαδρομή του πλοίου που ξεκίνησε από Αφρική και μετέφερε επικίνδυνα σκουπίδια στην ΑΓΕΤ-Lafarge στον Βόλο. Αυτό συνήθως γίνεται όταν κουβαλά όπλα ή ναρκωτικά ή άλλα τοξικά ή πυρηνικά”, ενώ προγραμματίζουν και νέα κινητοποίηση για σήμερα στις 8 το βράδυ στην Πλατεία Αγίου Νικολάου για να διαμαρτυρηθούν για την καύση των υλικών που μεταφέρονται στην ΑΓΕΤ και – όπως ανέφεραν- “θα ζητήσουν από τον Περιφερειάρχη να αναλάβει τις ευθύνες του και να δράσει άμεσα η Περιφέρεια”.

Στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας κατέφτασαν αστυνομικές δυνάμεις με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας Βασίλη Καραϊσκο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ελήφθη το βιντεοσκοπημένο υλικό από την κάμερα ασφαλείας.

Ο Κώστας Αγοραστός

Σχετικά με τα επεισόδια σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός αναφέρει τα εξής:

“Είμαι εναντίον κάθε μορφής βίας και αυτό που συμβαίνει είναι βία. Ο κοινωνικός αυτοματισμός δεν έλυσε ποτέ κανένα πρόβλημα, αλλά δημιούργησε περισσότερα. Δήλωσα πως με βάση την άδεια που έδωσε το υπουργείο η ΑΓΕΤ λειτουργεί νόμιμα και το υπουργείο οφείλει να ανακαλέσει. Έχουμε ζητήσει κάτι επανάληψη να αρθεί η άδεια καύσης απορριμμάτων. Δεν κάνουμε με τα θέματα της υγείας διαγωνισμό πλειοδοσίας στην ευαισθησία. Δεν είμαστε το κράτος δεν είμαστε η ευρωπαϊκή Ένωση είμαστε και εμείς πολίτες. Κανένα κοινωνικό συμβόλαιο συνύπαρξης σε μια κοινωνία δεν λύνεται με τραμπουκισμους. Παλεύουμε για την καλύτερη δυνατή ρεαλιστική λύση και σε αυτόν τον αγώνα και την αγωνία μας έχουμε διμέτωπο αντί να έχουμε την στήριξη των πολιτών που αυτοαποκαλούνται ενεργοί. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου