ΤΟΠΙΚΑ

Θεμελιώθηκε το κωδωνοστάσιο στην Άνω Γατζέα

θεμελιώθηκε-το-κωδωνοστάσιο-στην-άνω-428915

Θεμελιώθηκε σήμερα το νέο Κωδωνοστάσιο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Άνω Γατζέας. Τον Αγιασμό της Θεμελίωσης τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία των κατοίκων του χωριού.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε σε ένα όνειρο, που γίνεται πραγματικότητα, στους ανθρώπους, που πίστεψαν σ’ αυτό το έργο και με αποφασιστικότητα το επιδίωξαν: «Αυτό είναι καρπός μιας μακραίωνης παράδοσης του τόπου μας, που θέλει το καμπαναριό να είναι το σύμβολο της πίστεως, της ενότητάς μας, του πολιτισμού μας. Αν σκεφθεί κανείς ότι ζούμε στην εποχή της πολυπολιτισμικότητας, το καμπαναριό και εδώ και παντού θα είναι το σύμβολο της Ορθοδοξίας και της Ελληνικότητάς μας. Τα καμπαναριά μας δεν είναι τυχαία οικοδομήματα, αλλά αποτελούν σφραγίδα πολιτισμού. Έρχονται και συμπληρώνουν την κιβωτό της σωτηρίας μας, που είναι οι Ναοί μας σε κάθε τόπο».

Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τον παλαιό εφημέριο του Ναού π. Απόστολο Τσάντο, όσο και τον νέο Προϊστάμενο π. Ιωάννη Καμακά, για την έμπνευση της ανοικοδόμησης του νέου κωδωνοστασίου, το οποίο πλέον ξεκινά, με την χάρη του Θεού. Ευχαρίστησε, επίσης και όσους συνέβαλαν και θα συμβάλουν στην ολοκλήρωση του έργου και εξέφρασε την βεβαιότητά του, ότι σύντομα θα τελεστούν και τα εγκαίνια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου