ΤΟΠΙΚΑ

Αίτημα για πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων των προσφύγων

αίτημα-για-πλήρη-ιατροφαρμακευτική-π-428961

Επαναφέρει ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας

Την ανάκληση της απόφασης του υπουργείου Εργασίας, με την οποία φρενάρει η απόκτηση ΑΜΚΑ για τους πρόσφυγες, ζητά ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας.

Ο Σύλλογος καταγγέλλει ως απαράδεκτη την απόφαση Βρούτση και επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση ΝΔ, πατώντας στα χνάρια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πλειοδοτεί σε νέα αντιδραστικά μέτρα, όπως η υπαγωγή της μεταναστευτικής πολιτικής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Εναρμονίζεται πλήρως με την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, με τον κανονισμό του Δουβλίνου και τη Σένγκεν. Όχι μόνο επαινεί τον εγκλωβισμό στα κολαστήρια τύπου Μόρια, που φέρει τη σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ, αλλά φέρνει νέα απάνθρωπα μέτρα με την ενίσχυση της καταστολής στα σύνορα, με παραπέρα ενεργοποίηση της Frontex, με επιτάχυνση των επαναπροωθήσεων και ακόμα αυστηρότερα κριτήρια για το άσυλο με βάση την πιστή τήρηση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας».

Τέλος, ο Δημοκρατικός Σύλλογος επαναφέρει το αίτημά του για πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των προσφύγων από δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίας υγείας και πρόνοιας, αξιοπρεπή διαμονή και διαβίωση των προσφύγων και για όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρι την αναχώρησή τους για τους τόπους προορισμού τους, να καταργηθούν οι κανονισμοί Δουβλίνο 2 και 3 και να χορηγούνται άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν προορισμό άλλα κράτη – μέλη της ΕΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου