ΤΟΠΙΚΑ

Σε απολογία κλήθηκε ο ανάδοχος που πετούσε μπάζα στη Ν. Αγχίαλο

σε-απολογία-κλήθηκε-ο-ανάδοχος-που-πετ-429251

Ο οδηγός του φορτηγού, που συνελήφθη επ’ Αυτοφώρω, παραπέμφθηκε σε ρητή δικάσιμο

Σε απολογία καλείται από τον Δήμο Βόλου ο ανάδοχος εργολάβος του έργου για την ανάπλαση των πεζοδρομίων στο κέντρο της Ν. Αγχιάλου. Με έγγραφό του ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Βόλου Θάνος Θεοδώρου καλεί τον ανάδοχο να απαντήσει εγγράφως για το σημείο στο οποίο εναποθέτει τα υλικά εκσκαφών και κατεδαφίσεων.

Η παρέμβαση του Δήμου έρχεται στον απόηχο σύλληψης οδηγού φορτηγού της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο για λογαριασμό του Δήμου Βόλου, ο οποίος προχθές το μεσημέρι συνελήφθη επ’ Αυτοφώρω να ξεφορτώνει υλικά εκσκαφών και κατεδαφίσεων σε περιοχή δίπλα από ρέμα αντί σε οργανωμένο χώρο εναπόθεσης μπαζών.

Ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη και μετά την απολογία του παραπέμφθηκε από την Εισαγγελία Βόλου σε ρητή δικάσιμο για παράβαση της νομοθεσίας περί ποινικής προστασίας του περιβάλλοντος.

Πρόκειται για 59χρονο ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, ενώ αναζητείται ο 51χρονος ανάδοχος, για λογαριασμό του οποίου φέρεται ότι ενεργούσε ο οδηγός. Η αναζήτηση γίνεται από αστυνομικούς του Α.Τ. Αλμυρού.

Χθες, ο κ. Θεοδώρου μετέβη στο εργοτάξιο. Όπως διαπίστωσε η εναπόθεση των μπαζών γινόταν κανονικά σε σημείο όπου προβλέπεται. Κάλεσε όμως σε απολογία τον εργολάβο για τις προηγούμενες ημέρες.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράβαση, ο εργολάβος κινδυνεύει να κηρυχθεί ακόμη και έκπτωτος. Κι αυτό γιατί το έργο γίνεται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, μέσω του οποίου υπάρχουν πολύ αυστηροί κανόνες για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο που θα εξαρτηθεί και από τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης δεν αποκλείεται να «φρενάρει» το έργο.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου