ΤΟΠΙΚΑ

Βομβάρδισαν τη Λωρίδα της Γάζας

βομβάρδισαν-τη-λωρίδα-της-γάζας-851206

Νέα επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, την ώρα που Χαμάς και Φατάχ επιχειρούν να θέσουν σε εφαρμογή μία ακόμα εκεχειρία. Σήμερα συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Εχούντ Ολμέρτ.
Η αεροπορική επίθεση των Ισραηλινών πραγματοποιήθηκε κοντά στο Μπέιτ Χανούν και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν.
Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε το γεγονός υποστήριζοντας ότι το αεροσκάφος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον τριών ατόμων που εκτόξευαν πυραύλους στο ισραηλινό έδαφος.
Ο υπουργός Αμυνας Αμίρ Πέρετζ δήλωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις μπορεί να λάβουν περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των πυραυλικών επιθέσεων εναντίον του ισραηλινού εδάφους, αλλά έδωσε μικρή βαρύτητα στο ενδεχόμενο μίας άμεσης μαζικής χερσαίας εισβολής.
«Το Παλαιστινιακό έθνος πρέπει να κατανοήσει ότι η Χαμάς το οδηγεί στην καταστροφή. Σε μία κατάσταση από την οποία δεν θα μπορεί να εξέλθει» δήλωσε.
Τουλάχιστον 16 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες μέρες στη διάρκεια των επιχειρήσεων των Ισραηλινών, ενώ οι ενδοπαλαιστινιακές συγκρούσεις έχουν αφήσει πίσω τους δεκάδες νεκρούς.
Οι ηγέτες της Χαμάς και της Φάταχ συμφώνησαν σε μία νέα κατάπαυση του πυρός σε μία προσπάθεια να σταματήσουν οι ενδοπαλαιστινιακές συγκρούσεις και να αποφευχθεί ο εμφύλιος.
Προηγούμενες εκεχειρίες που συμφωνήθηκαν δεν τηρήθηκαν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου