ΤΟΠΙΚΑ

Πέντε ετών οι ελιές σύμβολα αγώνων της ΕΛΜΕ Μαγνησίας

πέντε-ετών-οι-ελιές-σύμβολα-αγώνων-της-430219

Είχαν φυτευτεί σε μία συμβολική κίνηση ενάντια στην κατάργηση τομέων και τη διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ

Πέντε χρόνια ζωής συμπλήρωσαν χθες οι ελιές, που φύτεψε το 2013 η ΕΛΜΕ Μαγνησίας σε μια συμβολική κίνηση για τον «αιωνόβιο αγώνα» που θα έδινε η εκπαιδευτική οικογένεια ενάντια στην κατάργηση τότε 46 τομέων και ειδικοτήτων σε έξι σχολεία της επαγγελματικής εκπαίδευσης στον νομό και τη διαθεσιμότητα 48 εκπαιδευτικών.

Οι ελιές έγιναν σύμβολα ενός αγώνα που είχε αίσιο τέλος, με τους εκπαιδευτικούς να επιστρέφουν στα εργαστήριά τους και τις ειδικότητες να επανασυστήνονται. Πρόκειται για «μαύρη επέτειο» που κρατά σε εγρήγορση τον εκπαιδευτικό κόσμο της Μαγνησίας και οι ελιές είναι στο σημείο όπου φυτεύτηκαν, μεγαλώνουν και θυμίζουν τους αγώνες που δόθηκαν.

Οι ελιές είχαν φυτευτεί στο πάρκο αμέσως μετά τη διασταύρωση Φυτόκου, στον περιφερειακό Βόλου, απέναντι από τη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ενα σημείο συμβολικής σημασίας, καθώς οδηγεί σε δύο από τα έξι σχολεία που είχαν πληγεί από τις καταργήσεις τομέων επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Σήμερα, οι ελιές συνεχίζουν να μεγαλώνουν και πλέον έχουν καταστεί σύμβολα αγώνα για την εκπαιδευτική κοινότητα. Μαθητές του εργαστηρίου γεωπονίας του ΕΕΕΕΚ Βόλου ανέλαβαν τότε και συνεχίζουν ακόμη και σήμερα τη φροντίδα των δέντρων που μεγαλώνουν. Τις ελιές είχε φυτέψει ως πρόεδρος της ΕΛΜΕ τότε ο σημερινός διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης, ο οποίος κάθε χρόνο ανακαλεί στη μνήμη του τις συνταρακτικές στιγμές που έζησε το 2013 η εκπαιδευτική οικογένεια, η οποία αντέδρασε και τελικώς δικαιώθηκε.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου