ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Περιμένουν ακόμη δικαίωση

περιμένουν-ακόμη-δικαίωση-430291

Εκλαψαν και οι πέτρες στην ολονυχτία για τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από τον τραγικό θάνατο των τριών νέων παιδιών στην παλιά εθνική οδό – Σπαρακτικό μήνυμα της μάνας των δύο κοριτσιών από το Στεφανοβίκειο

O χρόνος για τις οικογένειες της Αθηνάς και του Κώστα Κουτσιαρή από το Στεφανοβίκειο, καθώς και του Κωνσταντίνου και της Συραγώς Καπανιάρη από τον Ριζόμυλο σταμάτησε στις 23 Ιουλίου 2014. Τότε που ο αδυσώπητος Χάρος έστησε καρτέρι στην παλιά εθνική οδό Βόλου – Λάρισας, μεταξύ Ριζομύλου και Στεφανοβικείου, και «θέρισε» τρία νέα παιδιά. Τις αδερφές Κατερίνα και Ιωάννα Κουτσιαρή, 21 και 18 χρόνων αντίστοιχα, και τον Φίλιππο Καπανιάρη 20 χρόνων.

Πέντε χρόνια μετά οι χαροκαμένοι γονείς των τριών βλασταριών συνεχίζουν να βιώνουν τον δικό τους Γολγοθά. Αναζητούν δικαίωση τόσο στις αίθουσες των δικαστηρίων, όσο και από την ίδια την Πολιτεία, που παρά τις δεσμεύσεις που κατά καιρούς μοίρασε, τα διόδια Μοσχοχωρίου δεν έχουν καταργηθεί, ενώ τα φορτηγά διέρχονται ανενόχλητα από την παλιά εθνική οδό, προκειμένου να αποφευχθεί το κόστος των διοδίων.

Προχθές το βράδυ, στο σημείο όπου έχασαν τη ζωή τους τα τρία αδικοχαμένα παιδιά, εν μέσω βουβού θρήνου πραγματοποιήθηκε για 5η συνεχή χρονιά ολονυχτία από τις οικογένειές τους. Ενα είδος μνημόσυνου στο μνημείο, που έχει στηθεί στη μνήμη των παιδιών.

Τη νεκρική σιγή που επικρατούσε τάραξαν μόνο οι λυγμοί και οι κραυγές των γονιών, που πέντε χρόνια μετά κουβαλούν στην ψυχή τους ένα «κάρβουνο αναμμένο». Πέντε χρόνια μετά, τα δάκρυα για τις δύο οικογένειες, που έχασαν τα παιδιά τους, δεν έχουν στερέψει.

Τα βεγγαλικά που άναψαν στον ουρανό στέλνοντας «χαιρετίσματα» στους τρεις αγγέλους συνοδεύτηκαν από το σπαρακτικό μήνυμα της Αθηνάς Δελή – Κουτσιαρή, μητέρας των δύο κοριτσιών, που «έφυγαν» εκείνο το βράδυ για πάντα από την αγκαλιά της.

«Εκείνο το βράδυ σώπαιναν οι λύκοι, γιατί ούρλιαζαν οι άνθρωποι. Ηταν το βράδυ της 23ης Ιουλίου του 2014. Φοβήθηκαν και λούφαξαν, γιατί άκουγαν τις δικές μας ψυχές, που ούρλιαζαν για την Κατερίνα, την Ιωάννα και τον Φίλιππο!!! Το φεγγάρι ολόλαμπρο και χωρίς ντροπή μάς περιγελούσε, όπως κάνει και απόψε. Είμαστε πάλι εκεί που γράφηκε η τραγωδία. Και να που ξημερώνει. Βγήκε ο ήλιος χωρίς ντροπή κι αυτός που έκλεψε τα νιάτα, την ομορφιά, τα όνειρα, τα χαμόγελα, το φως, την ελπίδα, να μας θυμίσει πως η ζωή συνεχίζεται! Και εσύ καταραμένε Ιούλιε γιατί ζήλεψες τα παιδιά μας; Σήμερα συμπληρώνουμε πέντε χρόνια χωρίς εσάς, πέντε δύσκολα βασανιστικά, άγρια χρόνια. Και ζήσαμε, συνεχίσαμε, αντέξαμε. Το είδαν όλοι πόσο δυνατοί φανήκαμε στο φως της ημέρας. Τις νύχτες όμως;» αναρωτήθηκε η ίδια και το αυλακωμένο της πρόσωπο πλημμύρισε δάκρια απόγνωσης.

Το φοβερό τροχαίο, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, σημειώθηκε στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα ξημερώνοντας 23 Ιουλίου του 2014 στον δρόμο μεταξύ Ριζομύλου – Στεφανοβικείου. Φορτηγό, που πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, παρέσυρε στον θάνατο τα τρία νεαρά παιδιά, που επέστρεφαν σπίτι τους μετά από εκδήλωση.

Η νταλίκα με ρυμουλκό, που οδηγούσε 22χρονος μεταφέροντας εμπόρευμα από τη Νάουσα με προορισμό τον Πύργο, συγκρούστηκε με το Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τα τρία αγγελούδια.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου