ΤΟΠΙΚΑ

Μπόρις Τζόνσον: Από το Χόρτο… στο τιμόνι της Βρετανίας

μπόρις-τζόνσον-από-το-χόρτο-στο-τιμόν-430938

Ο ανατρεπτικός πρώην ΥΠΕΞ, που κάθε χρόνο απολαμβάνει τις διακοπές του στο Νότιο Πήλιο, όπου χρόνια τώρα διατηρεί τη δική του βίλα

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή η οικογένεια του Μπόρις Τζόνσον, του φλεγματικού πρώην υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας, αποκαλούμενου και Mr Brexit, ετοίμαζε τις αποσκευές της για να επισκεφτεί την Ελλάδα και το Νότιο Πήλιο. Παράδεισο έχει δημιουργήσει στη βίλα Irene ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον στο Χόρτο, που αποτελεί τον μόνιμο τόπο διακοπών τους τα τελευταία 20 χρόνια. Φέτος, ωστόσο, οι διακοπές πιθανολογείται ότι θα μετατεθούν για αργότερα, αφού χθες ο Μπόρις Τζόνσον ανέλαβε το τιμόνι της Βρετανίας, μετά την αποχώρηση της Τερέζα Μέι.

Η ψηφοφορία μεταξύ των μελών του Συντηρητικού Κόμματος έγινε χθες το απόγευμα, ο Μπόρις Τζόνσον είναι ο νέος ένοικος της Downing Street 10, παρά τις πολλές αντιρρήσεις στις τάξεις των Tories για τον ανατρεπτικό πρώην υπουργό Εξωτερικών και τις παραιτήσεις υπουργών σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σημειώνεται πως ο Τζόνσον ήταν ο πρωτεργάτης του Brexit, κάνοντας μία πολιτική επιλογή για την οποία επικρίθηκε σφόδρα, ειδικά μετά το δημοψήφισμα του 2016. Διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση της Τερέζα Μέι και παρέμεινε στη θέση μέχρι αρχές Ιουλίου, όταν διαφώνησε ανοιχτά με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό και την επιλογή της η διαδικασία απομάκρυνσης από την Ευρωπαϊκή Ενωση να είναι ήπια.

Ο Μπόρις Τσόνσον ή «Μπότζο» είναι λάτρης του Πηλίου και κάθε χρόνο απολαμβάνει τις οικογενειακές του διακοπές στο Χόρτο. Μένει άλλωστε στο σπίτι ιδιοκτησίας του 80χρονου πατέρα του Στάνλει, τη Villa Irene, η οποία λειτουργεί ως ησυχαστήριο για εκλεκτούς επισκέπτες. Είναι χτισμένη με πηλιορείτικη αρχιτεκτονική και πέτρα Νοτίου Πηλίου. Ο Αλεξάντερ Μπόρις Ντε Φέφελ Τζόνσον απολαμβάνει δύο – τρεις φορές τον χρόνο τη θάλασσα του Παγασητικού και τη θέα της περιοχής.

Μπόρις Τζόνσον απολαμβάνει τις νοστιμιές της ταβέρνας «Μάρθα» στο Χόρτο

Του αρέσουν ιδιαίτερα οι μικρές αποδράσεις στα χωριουδάκια του Πηλίου, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που συμμετέχει στα τοπικά πανηγύρια δοκιμάζοντας στις ταβέρνες τις σπεσιαλιτέ. Επισκέπτεται συχνά τόσο τη Μηλίνα και τον Λαύκο, όσο και την Αργαλαστή. Δεν χαλά το χατίρι σε κανέναν που του ζητά να βγάλει σέλφι, ενώ με μεγάλη ευχαρίστηση ανταποκρίνεται με θερμές χειραψίες σε όσους τον αναγνωρίζουν και σπεύδουν να τον χαιρετήσουν.

Οι θαυμαστές του τον αποκαλούν «Μπότζο», από τις πρώτες συλλαβές του ονόματος και του επωνύμου του. Ο 55χρονος Μπόρις Τζόνσον ήταν εξαρχής το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρωθυπουργία της Βρετανίας.

Κάθε τόσο, χειμώνα ή καλοκαίρι, ο «Μπότζο», του οποίου το πλήρες όνομα είναι Αλεξάντερ Μπόρις Ντε Φέφελ Τζόνσον, καταφτάνει οικογενειακώς για διακοπές στο Χόρτο Πηλίου, όπου μένει σε σπίτι ιδιοκτησίας του πατέρα του Στάνλεϊ.

Χαρά μεγάλη… για το Χόρτο

Οι περισσότεροι μόνιμοι κάτοικοι στο Χόρτο θεωρούν τον Μπόρις Τζόνσον δικό τους άνθρωπο. Τον βλέπουν άλλωστε κάθε καλοκαίρι στην περιοχή και έχουν συναναστραφεί τόσες πολλές φορές μαζί του, που δεν είναι υπερβολή να επισημανθεί ότι παρά τα όσα ακούγονται και γράφονται για τον «σίφουνα» Mr Brexit, οι ίδιοι τον θαυμάζουν και τον επικροτούν.

Από μία μικρή έρευνα που έκανε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ όλοι είναι ενημερωμένοι για την εκλογή του στην πρωθυπουργία της Βρετανίας και είναι ένας ακόμη λόγος για να χαίρονται.

«Για εμάς είναι ένας πολύ δικός μας άνθρωπος. Παρά το φορτωμένο πρόγραμμά του και τις πολλές υποχρεώσεις του επισκέπτεται το Χόρτο και όλο το Νότιο Πήλιο, γιατί αγαπά την περιοχή και δεν χάνει την ευκαιρία να εκθειάζει τις ομορφιές του Πηλίου παντού», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ κάτοικος του Χόρτου.

Η εξοπλισμένη με όλες τις σύγχρονες ανέσεις Villa Irene αποτελεί καταφύγιο ηρεμίας τόσο για τον ίδιο, όσο και για τα τρία αδέλφια του, Τζο, Λίο και Ρέιτσελ.

Αρχές Ιουνίου άλλωστε ο πατέρας του Στάνλει με τον μικρότερο αδερφό του Λίο απόλαυσαν μερικές μέρες ξενοιασιάς στο σπίτι, το οποίο τώρα έχει νοικιαστεί σε οικογένεια Βρετανών.

Οι κάτοικοι του Χόρτου βέβαια ευελπιστούν πως παρά τα νέα σημαντικά καθήκοντα που αναλαμβάνει ο Μπόρις Τζόνσον ως νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, θα μπορέσει να ξεκλέψει λίγο χρόνο, ώστε να μεταβεί και πάλι στο Νότιο Πήλιο για ολιγοήμερες διακοπές. Είναι σίγουρο άλλωστε ότι θα τις χρειαστεί, αφού ο δρόμος για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση μετά το Βrexit δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου