ΤΟΠΙΚΑ

Μαραθώνιος δικαστικός αγώνας από τον Δήμο Βόλου

μαραθώνιος-δικαστικός-αγώνας-από-τον-430952

Για τη διεκδίκηση ποσού 262.000 ευρώ, που αντιστοιχεί σε δημοτικά τέλη που δεν του απέδωσαν οι εταιρείες ENERGA και Hellas Power

Συνεχίζεται ο μαραθώνιος δικαστικός αγώνας του Δήμου Βόλου κατά των εταιρειών εκμετάλλευσης και παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ENERGA POWER TRADING και HELLAS POWER, οι οποίες εισέπρατταν από τους πελάτες τους μέσω λογαριασμών ρεύματος τα δημοτικά τέλη, αλλά δεν τα απέδιδαν στα δημοτικά ταμεία.

Η υπόθεση χρονολογείται από το 2013 οπότε και ο Δήμος Βόλου όπως και δεκάδες Δήμοι ανά τη χώρα δεν έλαβαν τα ποσά των δημοτικών τελών. Στην περίπτωση του Δήμου Βόλου η οφειλή αγγίζει τις 262.000 ευρώ που συνεχίζει να διεκδικεί.

Πρόκειται για υπόθεση σκάνδαλο που αφορά σε ζημία του ελληνικού δημοσίου και των Δήμων ποσού 256.521.323,96 ευρώ.

Για την υπόθεση είχαν καταδικαστεί συνολικά 19 άτομα. Επί της απόφασης ασκήθηκε έφεση. Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας και ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο έχουν γίνει περί τις 25 δικάσιμοι στις οποίες ο Δήμος Βόλου έχει παρασταθεί ως πολιτική αγωγή.

Χθες στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής εγκρίθηκε αμοιβή της δικηγόρου που εκπροσώπησε τον Δήμο Βόλου στις δικασίμους της υπόθεσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου