ΤΟΠΙΚΑ

Ορίστηκαν οι Διαρκείς Επιτροπές της Βουλής

ορίστηκαν-οι-διαρκείς-επιτροπές-της-β-431526

Στη σύσταση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών προχώρησε χθες η Βουλή. Πρόκειται για τις Επιτροπές, που συγκροτούνται από βουλευτές ανάλογα με τη δύναμη των κοινοβουλευτικών ομάδων και επιλαμβάνονται του νομοθετικού έργου και του κοινοβουλευτικού ελέγχου ανά τομέα. Επίσης, μπορούν να συζητούν θέματα συναφή με την αρμοδιότητά τους, καθώς και να διατυπώνουν γνώμη για τους προτεινόμενους προς διορισμό σε ορισμένες θέσεις, εφόσον αυτό προβλέπεται από τον κανονισμό ή τον νόμο. Τις Διαρκείς Επιτροπές ενημερώνουν ο αρμόδιος υπουργός ή ο εκπρόσωπος φορέα μαζί με τον εποπτεύοντα υπουργό, πριν από τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων μεγάλης αξίας.

Σημειώνεται πως προβλέπονται έξι Διαρκείς Επιτροπές, Επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Οι έξι βουλευτές της Μαγνησίας συμμετέχουν στις τέσσερις από τις έξι Επιτροπές. Ειδικότερα:

Στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, αρμόδια για το υπουργείο Οικονομικών, συμμετέχουν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Μπουκώρος και οι Ζέττα Μακρή από τη ΝΔ επίσης και Κατερίνα Παπανάτσιου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, αρμόδια για τα υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Τουρισμού, συμμετέχει επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος.

Στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία είναι αρμόδια για τα υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας, συμμετέχουν εκ μέρους της ΝΔ οι βουλευτές Θαν. Λιούπης και Κων. Μαραβέγιας και εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Τέλος, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, η οποία είναι αρμόδια για τα υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Πολιτισμού και Αθλητισμού, από τη Μαγνησία συμμετέχει η Ζέττα Μακρή.

Σήμερα Τρίτη πρόκειται να πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση των Επιτροπών, προκειμένου να εκλεγούν τα προεδρεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου