ΤΟΠΙΚΑ

Συστήνεται Κέντρο Αειφορίας στη Μαγνησία

συστήνεται-κέντρο-αειφορίας-στη-μαγν-431549

Ξεκίνησαν οι κρίσεις για τη στελέχωση της παιδαγωγικής ομάδας με εννέα άτομα

Τέλος εποχής για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας και το γραφείο σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που λειτουργούσαν έως τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς. Από το νέο σχολικό έτος θα τεθεί σε λειτουργία το επονομαζόμενο Κέντρο Αειφορίας κάτω από την «ομπρέλα» του οποίου θα λειτουργούν οι δύο δομές.

Στη Μαγνησία πρόκειται να λειτουργήσει ένα Κέντρο Αειφορίας από παιδαγωγική ομάδα των εννέα ατόμων. Ηδη σε επίπεδο νομού έχουν υποβληθεί 70 αιτήσεις ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών να ενταχθούν στη νεοσύστατη δομή. Το συμβούλιο επιλογής που έχει συσταθεί εξετάζει τις αιτήσεις και μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα ξεκινήσει η διαδικασία των συνεντεύξεων προκειμένου έως τέλη Αυγούστου να έχουν προκύψει τα εννέα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας.

Ο ρόλος του Κέντρου Αειφορίας έγκειται στην υποστήριξη των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών προκειμένου αυτοί να σχεδιάζουν και να υλοποιούν με αποτελεσματικότητα το εκπαιδευτικό σχέδιο δράσης τους για την αειφορία ή και άλλα σχολικά προγράμματα και στην εφαρμογή προγραμμάτων για τους μαθητές που το επισκέπτονται. Επίσης θα είναι αρμόδιο για την υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων και δράσεων για τους εκπαιδευτικούς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου