Διαγωνισμός για προσβάσιμες παραλίες στον Δήμο Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2019-07-23, 18:12:30
Διαγωνισμός για προσβάσιμες παραλίες στον Δήμο Βόλου

Ο Δήμος Βόλου προμηθεύεται εξοπλισμό για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ

 

Στη διενέργεια ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια εξοπλισμού με στόχο να καταστούν προσβάσιμες από άτομα με αναπηρίες τέσσερις συνολικά παραλίες που ανήκουν στα διοικητικά του όρια προχωρά ο Δήμος Βόλου.

Στην Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα στις 2 το μεσημέρι πρόκειται να εγκριθούν οι όροι διακήρυξης για τη διενέργεια του διαγωνισμού ενδεικτικού προϋπολογισμού 198.548,80 ευρώ.

Ο διαγωνισμός αφορά σε αγορά, μεταφορά και τοποθέτηση τεσσάρων χημικών τουαλετών ΑμεΑ, τεσσάρων αποδυτηρίων ΑμεΑ, τεσσάρων ειδικών διατάξεων με ράγες για την κίνηση αμαξιδίου και ντους, 160 ξύλινων διαδρόμων κίνησης, είκοσι ομπρελών σκίασης και 24 πληροφοριακών πινακίδων.

Μέχρι στιγμής αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα μέσω του seatrack υπάρχει μόνο στην παραλία του Αναύρου. Παρεμβάσεις στο πλαίσιο της προσπάθειας να καταστούν προσβάσιμες οι παραλίες του Δήμου προβλέπονται τόσο στην πλαζ του Αναύρου, όπου είναι ήδη εγκατεστημένο το seatrack, όσο και σε τρεις ακόμη παραλίες, στις Αλυκές κοντά στον πρώτο δημοτικό χώρο στάθμευσης, στη Ν. Αγχίαλο στην αρχή της οδού Διαμαντοπούλου, αλλά και στα Κάτω Λεχώνια στη θέση Καρνάγιο. Οι παραλίες επιλέχθηκαν αφενός για να καλύπτουν τα διοικητικά όρια του Δήμου Βόλου, αφετέρου με κριτήριο την επισκεψιμότητα, αλλά και τη μορφολογία του εδάφους.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
8
=