ΤΟΠΙΚΑ

Αντιφασιστική συγκέντρωση στις 18 Σεπτεμβρίου στον Βόλο

αντιφασιστική-συγκέντρωση-στις-18-σεπτ-431684

Με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Με το βλέμμα στραμμένο στη δίκη της Χρυσής Αυγής, που επαναλαμβάνεται στην Αθήνα, οι συλλογικότητες της Μαγνησίας συντονίζονται με το πανελλαδικό αντιφασιστικό κίνημα.

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στον Βόλο στην οποία συμμετείχαν μέλη του ΕΕΚ, του ΝΑΡ και από το Ξεκίνημα καθώς και ανένταχτοι πολίτες. Συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη δίκη της ΧΑ, την εκλογική της ήττα, καθώς και ο κρίσιμος ρόλος τον οποίο έπαιξε το αντιφασιστικό κίνημα όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Στη σύσκεψη συμφώνησαν όλοι να καταβληθεί προσπάθεια, ώστε την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, ημέρα που πριν από έξι χρόνια δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, να πραγματοποιηθεί μαζική και ενωτική αντιφασιστική συγκέντρωση, με κύριο αίτημα να καταδικαστεί η Χρυσή Αυγή και να φυλακιστεί όλη η ηγεσία της.

Παράλληλα διερευνάται η διοργάνωση ανοιχτής πολιτικής εκδήλωσης στις 28 Σεπτεμβρίου.

Για την καλύτερη προετοιμασία των προαναφερθέντων, οι συλλογικότητες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 22 Αυγούστου, όταν θα πραγματοποιηθεί νέα ανοιχτή σύσκεψη στις 20.00 στον θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου