ΤΟΠΙΚΑ

Ελαβε πτυχίο με όραμα απόφοιτη του Π.Θ. από την Κοζάνη

ελαβε-πτυχίο-με-όραμα-απόφοιτη-του-π-θ-431706

Θέλει να συνδυάσει τη φυσική αγωγή με την ειδική αγωγή για τη βοήθεια ΑμεΑ – Διακόσιοι απόφοιτοι ορκίστηκαν χθες στο «Κορδάτος»

Πτυχίο με όραμα για γυμνάστρια από την Κοζάνη, που έγινε φοιτήτρια για δεύτερη φορά με στόχο να συνδυάσει τη φυσική αγωγή με την ειδική αγωγή και να βοηθήσει ανθρώπους με αναπηρίες μέσα από τη γυμναστική. Ο λόγος για τη Θεοδώρα Κοτρώτσου, την αριστούχο απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η οποία διάβασε χθες τον όρκο και έλαβε το πτυχίο της σε λαμπρή τελετή ορκωμοσίας, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Ι. Κορδάτος».

Η Θεοδώρα Κοτρώτσου αποφοίτησε με βαθμό 9,53 αγγίζοντας το απόλυτο άριστα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και εργάζεται ήδη σε γυμναστήριο μεγάλου ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη και αποφάσισε να δώσει κατατακτήριες για να εισαχθεί στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Πέρασε στις εξετάσεις και τα χρόνια των σπουδών της αναγκαζόταν να πηγαινοέρχεται από Θεσσαλονίκη προς Βόλο για να παρακολουθεί μαθήματα, χωρίς όμως να χρειαστεί να εγκαταλείψει την εργασία της. Μόλις το τελευταίο εξάμηνο μπόρεσε να μείνει στον Βόλο και να δουλέψει συστηματικά για να λάβει το πτυχίο της.

Οι κόποι της δικαιώθηκαν και χθες ως αριστούχος απόφοιτη διάβασε τον όρκο και μάλιστα εις διπλούν, καθώς η ορκωμοσία των 100 αποφοίτων έγινε σε δύο τελετές.

Οπως τόνισε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, στόχος της είναι να συνδυάσει τη φυσική αγωγή με την ειδική αγωγή. «Θέλω να βοηθήσω ανθρώπους και παιδιά, που έχουν ανάγκη μέσα από έναν διαφορετικό τρόπο, μέσα από τη γυμναστική και τις παιγνιώδεις δραστηριότητες. Είναι κάτι που θέλω πολύ και γι’ αυτό κατάφερα, παρά τις δυσκολίες, να φθάσω στο δεύτερο πτυχίο», είπε.

195 ορκίστηκαν στο Προσχολικής και Ειδικής Αγωγής

Συνολικά 195 απόφοιτοι από τα Παιδαγωγικά Τμήματα Προσχολικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έλαβαν χθες τα πτυχία τους στις τελετές ορκωμοσίας, που πραγματοποιήθηκαν στο αμφιθέατρο «Ι. Κορδάτος».

Οι 95 είναι οι νέοι νηπιαγωγοί, που εισέρχονται στην αγορά εργασίας. Τον όρκο της αποφοίτησης για τους νέους νηπιαγωγούς διάβασε η αριστούχος Ειρήνη Χρυσικού από τη Λάρισα, που αποφοίτησε με βαθμό 9,53. «Νιώθω πολύ χαρούμενη, που έφθασα στο τέλος ενός πανέμορφου ταξιδιού. Τα φοιτητικά χρόνια ήταν τα καλύτερα και οι φίλοι που κέρδισα πολλοί», ανέφερε η ίδια, τονίζοντας ότι επόμενος στόχος της είναι μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή που ήταν και η αρχική επιλογή της ή διαφορετικά στη διαπολιτισμική εκπαίδευση.

Με το όνειρο να υπηρετήσει στη δημόσια εκπαίδευση εισέρχεται στην αγορά εργασίας και η Ελένη Γκιοξάρη επίσης από τη Λάρισα, που αποφοίτησε με βαθμό 8,65. «Ηταν κάτι που ήθελα και αγαπώ. Πρόκειται για συνειδητή επιλογή, που νομίζω ότι θα αλλάξει τη ζωή μου προς το καλύτερο», είπε η ίδια.

Και άντρες νηπιαγωγοί

Ενα γυναικείο… κάστρο, αυτό των νηπιαγωγών, «έριξαν» δύο άντρες, που πήραν το πτυχίο τους από το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Πρόκειται για τον Χρήστο Ανδριανόπουλο από τον Βόλο, που αποφοίτησε με βαθμό 8,02 και που όπως δήλωσε «το επάγγελμα δεν έχει να κάνει με το φύλο, αλλά με το τι θέλει ο καθένας».

Ο επίσης Βολιώτης Απόστολος Μαμές ανέφερε ότι το τμήμα προσχολικής εκπαίδευσης ήταν μία από τις πρώτες επιλογές του. «Αν εξαιρέσεις ότι το πρώτο έτος ένιωθα σαν εξωγήινος ανάμεσα σε τόσα κορίτσια, στη συνέχεια πίστεψα στην επιλογή μου, στον εαυτό μου και κατάφερα να τελειώσω τη σχολή, κάτι για το οποίο είμαι υπερήφανος», σημείωσε.

Μία φιλόλογος και μία δικηγόρος στα νηπιαγωγεία

Το πτυχίο του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης ήταν το δεύτερο για μία φιλόλογο και μία δικηγόρο.

Ο λόγος για τη Βηθλεέμ Ευτυχιάδη απόφοιτη του Φιλολογικού του ΑΠΘ και μεταπτυχιακή απόφοιτη συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού, που έζησε χθες την τρίτη ορκωμοσία.

«Εχω εργαστεί σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, στη δημόσια εκπαίδευση, στη διά βίου μάθηση και πιστεύω ότι η γνώση δεν σταματά. Ιδίως σε εμάς που έχουμε να κάνουμε με παιδιά η παιδαγωγική γνώση είναι όχι απλώς χρήσιμη, αλλά απαραίτητη κι επιπλέον σε κάνει καλύτερο άνθρωπο», ανέφερε.

Από την πλευρά της η Χαραλαμπία Κυριάκου έδωσε κατατακτήριες εξετάσεις για να πάρει το πτυχίο της νηπιαγωγού στοχεύοντας στην απορρόφησή της στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης. Πρόκειται για το δεύτερο πτυχίο της, αφού είναι ήδη απόφοιτος του τμήματος Νομικής.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου