ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτης έσερνε στον σκύλο του δεμένο πίσω από το αυτοκίνητό του

βολιώτης-έσερνε-στον-σκύλο-του-δεμένο-432356

Eνα πανέμορφο σκυλί, ράτσας ακίτα, κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου από το ίδιο το αφεντικό του

Ο «Χάτσικο» της ομότιτλης ταινίας, που έχει συγκινήσει εκατομμύρια θεατές, πέθανε περιμένοντας το νεκρό αφεντικό του να εμφανιστεί στον σταθμό των τρένων. Ενας άλλος «Χάτσικο», ένα πανέμορφο ακίτα στον Βόλο, βρήκε τραγικό τέλος από το ίδιο το αφεντικό του, που το έσερνε δεμένο πίσω από το αυτοκίνητό του.

Το αποτρόπαιο περιστατικό σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2018 στον Βόλο. Αυτόπτης μάρτυρας είδε το φρικιαστικό θέαμα και το κατήγγειλε στις Αρχές, με αποτέλεσμα να συλληφθεί το αφεντικό του.

Χθες η υπόθεση εκδικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Ο 71χρονος ιδιοκτήτης του ακίτα κάθισε στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της κακοποίησης ζώου συντροφιάς.

Ο ίδιος δεν παραδέχθηκε ότι κακοποίησε τον σκύλο του μέχρι θανάτου. Υποστήριξε ότι ο σκύλος του είχε πεθάνει και επειδή ήταν 60 κιλά και αδυνατούσε να τον σηκώσει τον έδεσε πίσω από το αυτοκίνητό του και τον έσερνε για να πάει να τον θάψει στο κτήμα του, που είναι εκτός Βόλου.

«Δεν τον σκότωσα. Ηταν ήδη νεκρός», είπε ο 71χρονος ενώπιον του δικαστηρίου. Ανέφερε ότι ο σκύλος του πέθανε από παθολογικά αίτια. Οπως είπε αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Εκείνη την ημέρα υποστήριξε ότι τον είχε βγάλει βόλτα στη Γορίτσα.

Ο σκύλος, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, κάποια στιγμή απομακρύνθηκε από κοντά του και χάθηκε. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι τον αναζητούσε και όταν τον βρήκε ήταν ήδη νεκρός. Δεν είχε βοήθεια και αποφάσισε να τον δέσει πίσω από το αυτοκίνητό του για να πάει να τον θάψει.

Από το δικαστήριο δεν έγιναν δεκτοί οι ισχυρισμοί του 71χρονου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της κακοποίησης ζώου συντροφιάς. Του αναγνωρίστηκε ως ελαφρυντικό στοιχείο ο πρότερος έντιμος βίος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα άσκησης έφεσης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου