ΤΟΠΙΚΑ

Λιλιπούτειοι δημοσιογράφοι, μαθητές του 32ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου

λιλιπούτειοι-δημοσιογράφοι-μαθητές-432469

Εργα τέχνης είναι οι σχολικές εφημερίδες, που εξέδωσαν με πολύ μεράκι, έμπνευση και φαντασία οι μαθητές των τμημάτων Β1 και Β2 του 32ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, με την προτροπή των δασκάλων τους. Υπέροχες ζωγραφιές, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, και ενδιαφέρουσες μαθητικές εργασίες συνθέτουν δυο τις αξιόλογες προσπάθειες που παρουσιάζονται από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

«Τα νέα ταξιδεύουν» είναι ο τίτλος της σχολικής εφημερίδας της Β1 τάξης του 32ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου. Οι μαθητές του τμήματος που συνεργάστηκαν, με συντονισμό από τη δασκάλα τους Ελένη Μακρυγιάννη είναι οι: Βασίλης Ακριβόπουλος, Χρήστος Δημητριάδης, Σοφία Ελληνα, Νικόλας Ζέρβας, Αναστασία Καραγιαννοπούλου, Ιωάννα Μακρή, Γιάννος Μακρυγιάννης, Βασίλης Μικρόπουλος, Γιονίντα Μπράμι, Στέλλα Νέου, Βασίλης Πασχαλίδης, Θωμάς Καλοπήτας, Αγγελική Σταματοπούλου και Νίκη Στεργίου.

Οι μαθητές δημιούργησαν λαογραφική έκθεση στην τάξη και περιγράφουν τις εμπειρίες που αποκόμισαν από την επίσκεψή τους στο λαογραφικό Μουσείο του Κίτσου Μακρή. Η θεματολογία της εφημερίδας τους περιλαμβάνει ποικίλες ενότητες που αφηγούνται την ιστορία του χαρταετού, περιγράφουν νησιά που έχουν επισκεφτεί και αποκαλύπτουν τις ταυτότητες ζώων που απειλούνται.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ενότητα που είναι αφιερωμένη σε επαγγέλματα του παρελθόντος, σε βιβλία, κόμικς αλλά και ανέκδοτα, ενώ παράλληλα οι μικροί δημοσιογράφοι δεν παρέλειψαν να πάρουν συνεντεύξεις από αγαπημένα πρόσωπα.

Εξίσου εμπνευσμένη είναι η εκδοτική προσπάθεια της Β2 τάξης του 32ου δημοτικού σχολείου Βόλου, όπου τον λόγο έχουν «Τα μαγικά μολύβια» και το εξώφυλλο επιμελήθηκε η Αναστασία Μπέη.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στην κοινή εκδοτική προσπάθεια, με την αρωγή της δασκάλας τους Παρασκευής Βλάικου είναι οι: Πέτρος Δήτσας, Ηλίας Ζαφειράκος, Χαραλαμπία Ζουμά, Βασίλειος Κατσαρός, Χριστίνα Κουβλάκη, Ιωάννης Μαργαρίτης, Αναστασία Μπέη, Ελένη Μπεκιώτη, Βιολέτα Ξηρακιά, Αλκιβιάδης – Μάριος Παπασπύρου, Χρήστος Πασολλάρι, Ιάσονας Πολυδούλης, Ανθή Πούλακα, Αννα Πολυχρονοπούλου και Γεώργιος Σαρρής.

Πλούσια σε περιεχόμενο η σχολική εφημερίδα της τάξης, περιλαμβάνει αινίγματα, ανέκδοτα, ποιήματα, βιβλιοπαρουσιάσεις, παραμύθια, αφιερώματα σε απειλούμενα είδη του ζωικού βασιλείου, παλιά επαγγέλματα, εικόνες και απόψεις με τα μάτια των παιδιών, συνεντεύξεις, εικόνες του σχολείου, ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βεργίνας, και επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού και δομές της περιοχής.

Είναι εκπληκτικό το αποτέλεσμα και στις δύο σχολικές εφημερίδες και αποδεικνύει ότι οι μαθητές διαθέτουν άποψη και κριτική ματιά, ταλέντο και ευαισθησίες, τα οποία ξεδιπλώνουν σε κάθε εργασία.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου