ΤΟΠΙΚΑ

Eγκρίθηκαν τα ολιγομελή τμήματα ΕΠΑΛ -Ποιες ειδικότητες θα λειτουργήσουν τη νέα σχολική χρονιά

eγκρίθηκαν-τα-ολιγομελή-τμήματα-επαλ-π-432710

Εγκρίθηκε με απόφαση του περιφερειακού διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Γ. Δοδοντσάκη η λειτουργία ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑ.Λ στη Θεσσαλία για το σχολικό έτος 2019-2020.

Στη Μαγνησία ειδικότερα, εγκρίθηκε ολιγομελές τμήμα Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας στην ειδικότητα Βοηθός Ιατρικών – Βιολογικών Εργαστηρίων στην Γ’ Λυκείου στο 3ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ με εννέα μαθητές και ολιγομελές τμήμα στην Α’ Λυκείου στο ΕΠΑΛ Σκοπέλου.

Επίσης, στην περιοχή Τρικάλων, εγκρίθηκε ολιγομελές τμήμα Δομικών Εργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, στην ειδικότητα Τεχνικός Δομικών Εργων και Γεωπληροφορικής στην Γ’ Λυκείου στο 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Τρικάλων με εννέα μαθητές.

Επιστολή στην υπουργό Παιδείας

Στις εγγραφές μαθητών – Ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ και στις Ομάδες Προσανατολισμού αναφέρεται η ΟΛΜΕ σε επιστολή της προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Τα αιτήματα της ΟΛΜΕ προς την υπουργό Παιδείας, που διατυπώθηκαν στην ίδια επιστολή, συνοψίζονται σε τέσσερις βασικούς άξονες: Να μην οριστικοποιούνται τα τμήματα τον Ιούλιο αλλά αυτό να πραγματοποιείται το Σεπτέμβριο, να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα και να καταργηθούν όλα τα σχετικά ΦΕΚ και οι υπουργικές εγκύκλιοι, ώστε να εφαρμοστούν όσα αναφέρονται πιο πάνω.

«Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα για τα δυσπρόσιτα σχολεία και τα σχολεία των μικρών νησιών της χώρας μας, καθώς και για τα τμήματα τομέων και ειδικοτήτων (ΕΠΑΛ) και Ομάδων Προσανατολισμού (ΓΕΛ) που είναι μοναδικά στην περιοχή τους», επισημαίνει η ΟΛΜΕ.

Τέλος υποβάλλεται το αίτημα για 20 μαθητές στα τμήματα – 15 στις κατευθύνσεις – 10 στα εργαστήρια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου