ΤΟΠΙΚΑ

Ολόκληρη πολιτεία σιτίζει το «Δος ημίν»

ολόκληρη-πολιτεία-σιτίζει-το-δος-ημί-432740

Περισσότερες από 1.200.000 μερίδες φαγητού διανεμήθηκαν σε διάστημα 20 ετών από τη δομή του Αγίου Νικολάου Βόλου

Δύο δεκαετίες συνεχούς προσφοράς συμπληρώνει τον προσεχή Σεπτέμβριο το «Δος ημίν», που υπολογίζεται ότι έχει προσφέρει περισσότερες από 1.200.000 δωρεάν μερίδες φαγητού σε χιλιάδες άπορους Βολιώτες, στη διάρκεια των 20 χρόνων λειτουργίας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εργασίες ανακαίνισης θα εκτελεστούν στον συγκεκριμένο χώρο, που θα παραμείνει κλειστός στο διάστημα από 1 έως 15 Αυγούστου, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και τη συντήρηση του εξοπλισμού, όπως ενημέρωσε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο προϊστάμενος του μητροπολιτικού ναού Αγίου Νικολάου Βόλου π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου. Μόλις ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις, που είναι επιβεβλημένες, θα συνεχιστεί κανονικά η καθημερινή λειτουργία του κέντρου σίτισης, που εξυπηρετεί όσους έχουν ανάγκη από ένα πιάτο ζεστό φαγητό.

Το αίτημα της ανακαίνισης είχε διατυπωθεί κατά καιρούς από σιτιζόμενους και υλοποιείται, προκειμένου να αλλάξει όψη ο χώρος που υποδέχεται καθημερινά περισσότερους από 200 απόρους κάθε ηλικίας, προσφέροντας φαγητό σε μοναχικά άτομα και σε οικογένειες που έχουν περάσει το κατώφλι της φτώχειας.

«Πρέπει να γίνουν ανακαινιστικές εργασίες στον χώρο, στο πλαίσιο της διαρκούς φροντίδας προς τους σιτιζόμενους και ενόψει του γεγονότος ότι συμπληρώνονται 20 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του «Δος ημίν», καθώς τον επόμενο Σεπτέμβριο θα πραγματοποιήσουμε εκδήλωση αναμνηστική του γεγονότος, με επετειακό χαρακτήρα» είπε ο π. Χαρίλαος.

Η κορυφαία φιλανθρωπική δομή της τοπικής Εκκλησίας, που άρχισε να λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 1999 και παραμένει ανοιχτή 365 μέρες τον χρόνο, αποτελεί συνέχεια της μεγάλης παράδοσης του μητροπολιτικού ναού του Βόλου με τα εκτεταμένα λαϊκά συσσίτια από την εποχή της κατοχής και την πρώτη μεταπολεμική περίοδο.

Τη δεδομένη χρονική περίοδο υπολογίζεται ότι εξυπηρετούνται οι ανάγκες σίτισης 220 περίπου απόρων, ενώ κατά καιρούς έχει καταγραφεί ραγδαία αύξηση, που σχετίστηκε με τα χρόνια της κρίσης.

Είναι μια φιλανθρωπική δομή που δημιουργήθηκε από τον λαό για τον λαό, όπως επισημαίνει τακτικά ο π. Χαρίλαος, υπενθυμίζοντας ότι η λειτουργία του συνεχίζεται χάρη στις προσφορές των πιστών, χρήματα και τρόφιμα μακράς διαρκείας, λάδι, όσπρια, ρύζι, ζυμαρικά, τα οποία αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο, για την παρασκευή των γευμάτων που προσφέρονται καθημερινά στους απόρους.

Ανακηρύχθηκε κορυφαία φιλανθρωπική και κοινωνική δραστηριότητα για το 1999 στον Νομό Μαγνησίας και βραβεύτηκε από το Υπουργείο Υγείας και την Ελληνική Ραδιοφωνία, συνεχίζοντας να λειτουργεί σε καθημερινή βάση, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες σίτισης πλήθους αναξιοπαθούντων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου