ΤΟΠΙΚΑ

Δράσεις με φανατικούς φίλους στο Ανατολικό Πήλιο

δράσεις-με-φανατικούς-φίλους-στο-ανατ-432944

Το διεθνές φεστιβάλ Πηλίου, που διοργανώνεται από το 2000 στη Ζαγορά και στην ευρύτερη περιοχή του Ανατολικού Πηλίου, θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 27 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου. Συναυλίες, διαλέξεις, δρώμενα, καθώς και το μοναδικό στην Ελλάδα διεθνές φεστιβάλ βιολοντσέλου αποτελούν τις κύριες δραστηριότητες, με τις οποίες γεφυρώνεται αρμονικά η μουσική με το περιβάλλον, τη φύση, την ιστορία, τους ανθρώπους και τον πολιτισμό.

Στα 19 χρόνια λειτουργίας του το διεθνές φεστιβάλ Πηλίου έχει εξελιχθεί σε έναν σημαντικό καλλιτεχνικό θερινό θεσμό όχι μόνο εντός της χώρας, αλλά και διεθνώς, όπως επιβεβαιώνεται από τις επαναλαμβανόμενες συμμετοχές καλλιτεχνών από χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.

Το φεστιβάλ αποτελεί σημαντική ευκαιρία προβολής της ευρύτερης περιοχής ως μοναδικού τουριστικού προορισμού, καθώς μέχρι τώρα έχουν συμμετάσχει μουσικοί από Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Πολωνία, Ρωσία, Τουρκία, Ιαπωνία, Κορέα, ΗΠΑ, Ταϊβάν, Κίνα, Βραζιλία και Χιλή με μεγάλη προβολή του φεστιβάλ στις χώρες αυτές.

Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας και Β. Σποράδων και η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Πολλυρυθμία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου