Νικόλας Αγραφιώτης: Ανοιξε την αγκαλιά του για τα παιδικά χωριά SOS

Τελευταία ενημέρωση: 2019-07-22, 14:15:14
Νικόλας Αγραφιώτης: Ανοιξε την αγκαλιά του για τα παιδικά χωριά SOS

Ο γνωστός Βολιώτης ορθοπεδικός δώρισε τα έσοδα του ιατρείου του για να στηριχθεί η δομή

 

Παράδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης από Βολιώτη γιατρό. Δωρίζει τα έσοδα του μήνα από το ιατρείο του στα παιδιά χωριά SOS. O λόγος για τον γνωστό ορθοπεδικό Νικόλα Αγραφιώτη, ο οποίος θέλοντας να συμβάλει στη στήριξη αυτής της δομής που ανακουφίζει χιλιάδες παιδιά και οικογένειες που έχουν «δοκιμαστεί», αποφάσισε να ενισχύσει τη συγκεκριμένη δομή με ίδιους πόρους.

Ο σκοπός των παιδικών χωριών SOS είναι να βοηθούν παιδιά, που έχουν ανάγκη φροντίδας και προστασίας γιατί έχουν βρεθεί μακριά από το φυσικό, οικογενειακό τους περιβάλλον, προσφέροντάς τους, τη δυνατότητα να ξαναβρούν ένα μόνιμο σπίτι και να ζήσουν σε ένα περιβάλλον, το οποίο πλησιάζει το πλαίσιο της φυσικής οικογένειας.

«Αγαπητοί φίλοι από σήμερα 16/07/2019 έως και 14/08/2019 τα χρήματα από τις επισκέψεις στο ιατρείο του Βόλου θα γίνουν δωρεά στα παιδικά χωριά SOS. Γνωρίζω καλά τι ασθενείς έχω και με τη βοήθεια σας θα ήθελα να δώσουμε ένα χαμόγελο σε όλα αυτά τα παιδάκια!», ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στα social media και όπως ήταν φυσικό ακολούθησε «βροχή» από εγκωμιαστικά σχόλια για αυτή του την πρωτοβουλία.

Η απόφασή του σύμφυτη και ταυτόσημη με την ανάγκη της προσφοράς. «Ήθελα να βοηθήσω και εγώ με τον τρόπο μου μία δομή όπως είναι τα παιδικά χωριά SOS. Δεν πρόκειται να γίνω πλουσιότερος αν στερηθώ τα έσοδα του ιατρείου μου για ένα μήνα», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Νικόλας Αγραφιώτης με αφοπλιστικό τρόπο. Το έργο των παιδικών χωριών SOS για εκείνον αποτελεί φωτεινό παράδειγμα. «Είχα την τύχη να επισκεφτώ τη δομή στη Θεσσαλονίκη και συγκινήθηκα από τη σοβαρή δουλειά που γίνεται εκεί», μας επισήμανε.

Έμπλεος ευαισθησίας σ’ ό,τι έχει να κάνει με παιδιά ο ίδιος, αναρωτιέται: «Υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση και ικανοποίηση, από το να βλέπεις παιδικές φατσούλες να έχουν ζωγραφισμένο στο πρόσωπό τους ένα τεράστιο, πλατύ χαμόγελο; Υπάρχει κάτι καλύτερο από την αλληλεγγύη, από το να μοιράζεις αγάπη και χαρά ;» αιτιολογώντας έτσι αφενός την πρωτοβουλία του και αφετέρου δίνοντας το μήνυμα ότι όποιος πιστεύει σε αυτές τις αξίες, πρέπει να υποστηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο τέτοιου είδους δράσεις και Οργανισμούς. 

Αλλωστε ο ίδιος συνηθίζει να λέει πως «ο κάθε ένας μπορεί με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο να συνεισφέρει και να χαρίζει όμορφες στιγμές σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη» και αυτό φροντίζει να το κάνει πράξη κάθε φορά που μπορεί.

Προσφορά και στο Μάτι

Ο Νικόλας Αγραφιώτης δεν είναι η πρώτη φορά που παίρνει πρωτοβουλία να βοηθήσει συνανθρώπους του. Πέρυσι μετά την εθνική τραγωδία στο Μάτι χωρίς δεύτερη σκέψη αξιοποίησε τα έσοδα του ιατρείου του και αγόρασε τρόφιμα και είδη ανάγκης τα οποία εστάλησαν στους πληγέντες.

«Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής για τον ίδιο κι όπως αναφέρει «νιώθω πολύ χαρούμενος κάθε φορά που προσφέρω και η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι η πολύ αγάπη που εισπράττω από τον κόσμο».

Ο Νικόλας Αγραφιώτης διατηρεί ιατρείο ορθοπεδικών παθήσεων και τραυματολογίας στον Βόλο στην οδό 28ης Οκτωβρίου 118. Είναι το δεύτερο ιατρείο του, το οποίο άνοιξε τις πύλες του πριν ενάμιση χρόνο. Ως ιδιώτης γιατρός έκανε την αρχή από τον Αλμυρό όπου διατηρεί επίσης ιατρείο εδώ και επτά περίπου χρόνια.

Γέννημα θρέμμα Βολιώτης σπούδασε ιατρική στο Βέλγιο και έκανε ειδικότητα στο Νοσοκομείο Βόλου. Εχει επίσης εργαστεί ως γιατρός στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην Κοζάνη.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
4
=