ΤΟΠΙΚΑ

Η καρδιά «πρόδωσε» τον Βολιώτη γιατρό Μιχάλη Αηδονίδη

η-καρδιά-πρόδωσε-τον-βολιώτη-γιατρό-433766

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών ένας από τους πιο παλιούς ακτινοδιαγνώστες του Βόλου ο Μιχάλης Αηδονίδης, ένας εξαίρετος επιστήμονας, ένας σπουδαίος άνθρωπος.

Ο άτυχος άνδρας απεβίωσε στο σπίτι του από ανακοπή καρδιάς, ενώ κοιμόταν. Το τραγικό άγγελμα του θανάτου του σκόρπισε απέραντη θλίψη σε ολόκληρη την ιατρική κοινότητα της πόλης του Βόλου, που είχε αναγνωρίσει την επιστημονική του κατάρτιση και εμπειρία και τον εμπιστευόταν.

Ο Μιχάλης Αηδονίδης είχε δύο παιδιά, μία κόρη τη Γαρυφαλιά, που συνεχίζει τη λειτουργία του ακτινοδιαγωνιστικού του εργαστηρίου και έναν γιο, τον Κωνσταντίνο.

Είχε χάσει τη σύζυγό του εδώ και τρία χρόνια, γεγονός που φαίνεται ότι του κόστισε πάρα πολύ.

Διατηρούσε επί σειρά ετών το ιατρείο του στην οδό Αλοννήσου στο κέντρο της πόλης. Μάλιστα, συνάδελφοί του ανέφεραν ότι ήταν ένας από τους παλαιότερους επιστήμονες του κλάδου του. Διακρινόταν για τις ιδιαίτερες αρετές του ως άνθρωπος καθώς ήταν απλός και πράος, αλλά και για την εμπειρία του ως γιατρός.

Οπως αναφέρθηκε ήταν πολύ καλός στον υπέρηχο και γνώστης των υπερηχογραφικών διαγνωστικών τεχνικών. Είχε ένα πλήρως εξοπλισμένο ακτινοδιαγωνιστικό εργαστήριο και τον εμπιστεύονταν όλοι οι πολίτες του Βόλου, αλλά και οι συνάδελφοί του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους γιατρών, ο Μιχάλης Αηδονίδης προσέφερε πολύ σημαντικές υπηρεσίες.

Εκτός από ένας εξαιρετικός συνάδελφος και άρτια καταρτισμένος και με εμπειρία επιστήμονας ήταν και ένας σπουδαίος άνθρωπος και γι’ αυτό έχαιρε της εκτίμησης και της αγάπης των ασθενών του, αλλά και των φίλων και οικείων του.

Είχε ευγενική ψυχή, ήταν πράος και πάντοτε είχε χαμηλό προφίλ μη δίνοντας το δικαίωμα ποτέ για το παραμικρό.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε απέραντη θλίψη στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας και την Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας, που εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του εκλιπόντος.

«Είμαστε πολύ λυπημένοι και θλιμμένοι γιατί χάσαμε ένα αξιόλογο άνθρωπο. Άσχετα αν είχε συνταξιοδοτηθεί, θεωρούμε ότι ήταν ένας επιστήμονας με μεγάλη διαδρομή στην ιατρική και στο Νοσοκομείο αλλά και ως ελεύθερος επαγγελματίας. Γι ‘αυτό τύγχανε του σεβασμού και της εκτίμησης των συναδέλφων και των ασθενών. Πραγματικά θεωρούμε ότι απωλέσαμε έναν δικό μας άνθρωπο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Ευθύμιος Τσάμης.

Συγγενείς και φίλοι θα τον αποχαιρετήσουν σήμερα Κυριακή στις 5.30 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου